De site voor de meest smakelijke gerechten

Ouderwetse hachee

By Coen      

april 12, 2019

Hachee kan je maken op verschillende manieren want er zijn diverse variaties ervan. En wat als ik nu vertel dat wij het recept voor de echte ouderwetse hachee voor je hebben klaar staan?

Ingredients

500 gram hachee die op kamertemperatuur is

500 gram aan uien

2 theelepels rietsuiker

2 eetlepels bloem

5 deciliter van een runderbouillon tablet

1 flesje bier

2 laurierblaadjes

100 gram margarine

2 plakken peperkoek die in blokjes zijn gesneden

Olie, zout en peper

Directions

1Het kan zijn dat je moet gaan beginnen met het vlees snijden en dit in grote stukken.

2De uien moet je vooraf natuurlijk even schillen en vervolgens grof gaan snijden.

3In een pan ga je als eerste de margarine laten smelten en wanneer de belletjes helemaal zijn weggetrokken voeg je een redelijk grote scheut olie toe in de pan en dit laat je vervolgens heel goed heet worden.

4Je gaat in de tussentijd ook even het vlees bestrooien met natuurlijk niet te missen, het zout en de peper.

5Je doet daarna het vlees in een pan en dit laat je doorbakken, goed en dit voor ongeveer 5 minuten.

6Vervolgens ga je de uien toevoegen en de rietsuiker waarna je dit nog een keer laat doorbakken en nu voor ongeveer 3 minuten lang.

7Je strooit ook even de bloem erover waarna je dit goed gaat doorroeren.

8Je gaat dan het bier en de bouillon even laten verwarmen en met beleid op een rustige manier ga je dit vervolgens bij het vlees toevoegen.

9Je gaat ook de peperkoek erbij doen.

10Steek vervolgens de kruidnagel in het blaadje laurier en dan doe je dat er ook bij.

11Je laat dit weer even goed warm worden en dan laat je dit ook even sudderen zodat het goed kan garen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch