De site voor de meest smakelijke gerechten

Ossenstaartsoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Heb je de tijd om ossenstaartsoep op een klassieke manier te bereiden? Dan is het zeker de moeite waard om dit recept stap-voor-stap op te volgen. Het recept laat je weer verlangen naar de ouderwetste smaken van vroeger. Wil je deze soep bereiden? Lees dan snel verder, koop de juiste ingrediënten en ga direct aan de slag.

Ingredients

Ingrediënten

Een ossenstaart in stukken

2 wortels

2 preien

1 ui

2 stengels selderij

Laurier

Tijm

1 tomaat

Dragon

Peper en zout

Directions

Ossenstaart koken

1Leg de stukken ossenstaart in een pan met een klein beetje water.

2Verwijder de schil van de ui en snijd deze grof.

3Schil de wortel en hak deze in stukken.

4Snijd het groene en houtachtige deel van de prei af en snijd de prei in gelijke plakken.

5Snijd ook de selderij in stukken.

6Voeg alle groente bij elkaar en voeg zout, laurier en tijm aan het geheel toe.

7De groente en stukken ossenstaart laat je op deze manier minimaal vier uur lang op het vuur staan.

8Zet het vuur vrij laag en controleer om het uur of alles nog naar wens verloopt.

9Na een uur of vier merk je dat het vlees van het bot begint te vallen en eigenlijk is het dan precies goed!

10Verwijder de stukken bot uit de pan en haal het gegaarde vlees rustig van het bot af.

11Zeef de ingrediënten uit de bouillon en houdt het vlees van de ossenstaart apart om er daarna weer bij te voegen.

12Maak de wortel, prei en selderij schoon.

13Snijd de groenten in langwerpige stukken en laat het meekoken in de bouillon.

14Snijd de tomaat in blokjes en verwijder de zaadjes, de schil en het groene gedeelte. Je kunt de schil het gemakkelijkst verwijderen door eerst een kruis aan de bolle kant van de tomaat te snijden en de tomaat vervolgens een minuut te laten koken. Spoel de tomaat af met koud water, ontvel de tomaat vervolgens en snijd hem dan in blokjes.

15Voeg dragon en peper toe aan de soep om het helemaal af te maken.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch