De site voor de meest smakelijke gerechten

Ossenstaartsoep met worst, kikkererwten en aardappel

By Coen    

oktober 11, 2018

Ossenstaartsoep is eigenlijk een soort bouillon, er mogen dan ook best een aantal ingrediënten worden toegevoegd om deze soep tot een vullend geheel te maken! Kies voor dit gerecht als je gek bent op ossenstaartsoep, maar de soep graag eens omtovert tot een maaltijdsoep in plaats van een voorgerecht of soepje voor bij de lunch.

Ingredients

1 ossenstaart in stukken gesneden

3 stengels bleekselderij

2 wortelen

Selderijzout

2 eetlepels tomatenpuree

1 blik van 500 gram kikkererwten

250 gram aardappelen

200 gram chorizoworst

Verse tijm

5 laurierblaadjes

1 runderbouillonblokje

De verhoudingen zijn vrij belangrijk bij de bereiding van deze ossenstaartsoep, neem rustig de tijd om alles goed op orde te krijgen. De juiste voorbereiding is het halve werk en helpt je om de soep te bereiden zoals deze bedoeld is.

Directions

1Leg de stukken ossenstaart in een soeppan en voeg 1200 m water toe.

2Snijd de wortel in stukken en voeg deze ook toe.

3Maak de stengels bleekselderij schoon en voeg deze aan de soeppan toe.

4Voeg het selderijzout, een blokje runderbouillon, laurier en tijm toe.

5De pan mag niet te ver onderwater staan, zorg dat al het vlees en de groente op het nippertje onder water staat.

6Laat het geheel vier uur lang koken en wacht tot het vlees van het bot valt.

7Valt het vlees van het bot? Dan is het tijd om de soep te zeven en met verdere bereiding door te gaan.

8De kikkererwten mogen uitgelekt uit blik worden toegevoegd.

9Schil de aardappelen en voeg deze in blokjes toe.

10Snijd de chorizoworst ook in stukjes en voeg deze bij het geheel.

11Tot slot mogen er ook twee eetlepels tomatenpuree worden toegevoegd.

12Laat de soep nog eens twintig minuten koken of tot de aardappel gaar is.

13Voeg op het laatst een klein beetje peper en zout toe om de soep op smaak te brengen.

14Schenk de soep in kommen en geniet van deze heerlijke maaltijdsoep.

15Je kunt de soep eventueel invriezen als het niet op komt. Schenk de soep in speciale diepvriesbakjes en laat de soep afkoelen om deze vervolgens in de diepvries te zetten. Laat de soep ontdooien wanneer je hem weer wilt opwarmen, wacht tot de soep helemaal vloeibaar is en ga dan pas over tot het verwarmen van de soep.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch