De site voor de meest smakelijke gerechten

Normale nasi bereiden

By Coen      ,

december 12, 2018

Ga je zelf nasi maken? Dit is een goed idee! Het is lekker, smaakvol en een gezonde maaltijd! De echte nasi maak je namelijk zelf! Steeds meer mensen kiezen voor nasi maken. Heb je geen zin in nasi van de Chinees, maar wil je de nasi maken naar eigen smaak? Dan kun je daar nu gebruik van maken want wij hebben de ingrediënten voor nasi maken al voor je op een rijtje gezet.

Ingredients

300 g rijst

4 eetlepels olie

400 g kipfilet, in blokjes

1 ui, gesnipperd

1-2 teentjes knoflook, geperst

1 theelepel gemalen komijn (djinten)

2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)

1 prei, in smalle ringen

150 g gesneden witte kool (zakje a 300 g)

125 g taugé

3-4 eetlepels ketjap manis

1-2 theelepels sambal oelek

Directions

1Als eerste ga je de rijst koken en daarvoor kijk je op de verpakking. Volg alle instructies die op de verpakking staan zodat je de rijst goed kunt koken.

2Je gaat in de tussentijd dat de rijst gaat koken de olie in een wok verwarmen en daarin bak je de kipblokjes in twee minuten bruin.

3Dan voeg je hier de uien en de knoflook aan toe en deze laat je ook twee minuten mee bakken.

4Voeg nu de komijn en de koriander toe aan het geheel.

5Neem nu de prei en kool en voeg deze toe en laat het in vijf minuten beetgaar worden.

6Neem de rijst en schep deze samen met de taugé door het mengsel heen. Bak het geheel ongeveer in drie minuten op hoog vuur.

7De nasi kun je nu op smaak brengen met ketjap, sambal en zout. Proef het zelf iedere keer als je een klein beetje hebt toegevoegd, de smaak kan sterk veranderen als je een klein beetje meer toe hebt gevoegd van bepaalde ingrediënten.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch