De site voor de meest smakelijke gerechten

New York cheesecake

By Coen      

september 1, 2019

Dit klassieke New York cheesecake recept levert een rijke, romige en dichte cake op en vereist geen waterbad zoals in veel andere recepten, dus is het ook gemakkelijk te maken. Het is een van de beste kaastaarten die ik ooit heb gehad. Het smaakt geweldig! Om te leren hoe je het perfect kunt maken, lees je al mijn tips in de onderstaande post.

Wat is een New York cheesecake?

New York cheesecake staat bekend om zijn romige, satijnachtige textuur. Het is rijk, dicht en lang met een platte bovenkant, precies zoals ik mijn cheesecake lekker vind. Het is gemaakt met roomkaas, eieren, eierdooiers en zware- of zure room, voor extra rijkheid en een zachte consistentie. Soms is het gearomatiseerd met citroen om frisheid toe te voegen.
De cheesecake wordt niet in een waterbad gebakken, maar in plaats daarvan gedurende enkele minuten op hoge temperatuur gebakken en vervolgens op een lage temperatuur om ervoor te zorgen dat deze van binnen romig blijft. Sommigen zeggen dat je niet meer dan een klein deeltje van deze cheesecake kunt eten omdat het vrij zwaar is, maar ik niet. Ik neem twee grote, alsjeblieft.

Ingredients

Voor de Korst

150 gram fijngemalen graham crackers of spijsverteringkoekjes

2 eetlepels kristalsuiker

65 gram ongezouten boter

Vulling

900 gram volle roomkaas, op kamertemperatuur

225 gram kristalsuiker

2 eetlepels maïzena

4 grote eieren plus 1 eigeel, op kamertemperatuur

120 ml zware room

1½ theelepel pure vanille-extract

Geraspte citroenschil van 1 kleine citroen (1 theelepel)

Directions

1Verwarm de oven voor op 180°C.

2Wikkel de buitenkant van een 23 centimeter springvorm (onderkant en zijkanten) in met een groot stuk folie.

3Meng in een kom de kruimels, suiker en gesmolten boter en mix het tot een geheel.

4Druk het mengsel in de bodem van de voorbereide pan tot een gelijkmatige laag kruimels.

5Bak 8-9 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen op een rooster.

6Bereid ondertussen de vulling voor. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C.

7Mix de slagroomkaas op tot een glad en kontvrije geheel. Voeg suiker toe en ga weer verder met mixen.

8Schraap de zijkanten en bodem van de kom naar beneden indien nodig. Voeg maïzena toe en mix tot het gemengd is.

9Voeg de eieren toe en sla tot ze volledig zijn gecombineerd. Voeg room, vanille-extract en citroenschil toe en klop tot alles goed en glad is.

10Giet het beslag over de afgekoelde korst en verdeel gelijkmatig.

11Bak de cake voor 10 minuten, laat vervolgens de temperatuur op 110°C komen en bak 60 minuten goudbruin rond de randen, de zijkanten worden gezet maar het midden is nog steeds licht wankel.

12Zet de oven uit, open de ovendeur enigszins of tot halverwege om de koude lucht in te laten en laat de cake 60 minuten in de oven. Dit zal helpen voorkomen dat de cake barst en de cake zal romig blijven.

13Breng de cake over naar een rooster en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bedek de cake met plasticfolie en bewaar hem gedurende de nacht of gedurende minstens 12 uur.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch