De site voor de meest smakelijke gerechten

Muffin recept

By Coen  

februari 28, 2019

Muffins uit een pakje

Het kan wel eens voorkomen dat je niet zoveel tijd hebt en dan kun je voor het muffin recept uit een pakje kiezen. Soms dien je er dan nog een beetje water aan toe te voegen en bij andere pakjes voeg je eieren en een beetje olie toe en dan ga je mixen. Dan hoef je ze alleen nog maar tien minuten te bakken in de oven, dan is je muffin recept ook sneller klaar, maar het muffin recept is vaak wel leuker!

Tips bij muffin recept

Je kunt altijd wat extra dingen toevoegen aan het muffin recept. Daarbij kun je denken aan stukjes chocolade en dan kun je heerlijke melk of pure chocolade muffins maken.

Ingredients

Ingrediënten muffin recept

250 gr. bloem

50 gr. Roomboter

2,5 theelepel bakpoeder

2 eieren

60 gr. suiker

1,5 deciliter melk

Snufje zout

Directions

1Je gaat de oven bij het muffin recept voor verwarmen op 200 graden.

2Let op dat je nu twee aparte kommen klaar hebt staan.

3Dan neem je de droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder en het zout) en deze doe je in een kom en mix je door elkaar.

4Dan neem je de andere kom met de natte ingrediënten (eieren, melk en de gesmolten boter). Dit klop je dan goed door elkaar.

5Neem nu de inhoud van de natte kom en doe deze bij de inhoud van de droge kom. Roer het geheel goed door elkaar. Let op dat je niet te lang gaat roeren en kloppen, er mogen best een paar klontjes in zitten.

6Het muffin recept is nu klaar om de papieren vormpjes of het bakblik te vullen met het beslag. Let goed op dat je niet tot de rand gaat vullen.

7Je kunt het beste 2/3 aanhouden, zodat er nog ruimte is om het deeg te laten rijzen in de oven.

8Binnen 20 a 25 minuten is het muffin recept

9Controleer goed of het muffin recept klaar is en of dat de muffins gaar zijn. Prik er met een satéprikker in en als er niets aan blijft hangen zijn ze gaar.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch