De site voor de meest smakelijke gerechten

Mosterdsoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Mosterd is een kruidenpasta die vrij scherp van smaak is. In de basis wordt mosterd met mosterdzaden, water, suiker en azijn bereid. De smaak van mosterd wordt soms nog eens extra versterkt door de toevoeging van peper of mierikswortel. Suiker wordt in sommige soorten mosterd door honing vervangen, het is dan ook niet per se een noodzakelijk ingrediënt. Mosterd geeft soep een heerlijk pittige en warme smaak.

Ingredients

prei

aardappelen

twee eetlepels boter

twee eetlepels grove mosterd

1 liter kippenboullion

100ml slagroom

Directions

1Snijd de prei in gelijke ringen en was de ringen goed tot al het zand uit de prei verdwenen is.

2Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in gelijke blokjes om later voor verdere bereiding te gebruiken.

3Zet een pan op het fornuis en laat hier rustig twee eetlepels boter in smelten. Wacht tot de boter zacht is en voeg vervolgens de aardappelen en prei aan de pan toe. Bak het geheel voor ongeveer 3 minuten en zet het vuur iets zachter.

4Voeg twee eetlepels grove mosterd aan de pan toe en zet het vuur iets hoger om de mosterd rustig mee te laten garen.

5Voeg 1 liter kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Roer ondertussen goed door de pan zodat alle ingrediënten met elkaar in contact kunnen komen. Je merkt dat de scherpe geur van de mosterd gaat overheersen en de soep uiteindelijk aan de kook komt. Laat de mosterdsoep voor een minuut of 20 koken.

6Roer af en toe en zet vervolgens het gas uit.

7Pureer de soep met een blender of een staafmixer, eventueel kun je dit ook met een keukenmachine doen als deze aanwezig is.

8Voeg 100 ml slagroom aan de soep toe, samen met de twee resterende lepels mosterd. Roer goed door de soep tot er weer een egale kleur ontstaat.

9Schenk de soep in de kommen en garneer het geheel tot slot met een klein beetje geraspte kaas. Laat de kaas smelten en geniet samen met je tafelgenoten van deze heerlijke soep!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch