De site voor de meest smakelijke gerechten

Mosselen

By Coen      

april 12, 2019

Was ze onder koud stromend water totdat het helder is en schrob indien nodig. Trek de 'baard’ weg van elke individuele mossel dit is de byssusdraad, een eiwit dat de mossel 'ronddraait' zodat hij zich aan rots of touw kan hechten.

Ingredients

kleine knop boter

6 plakjes spek, gehakt of een stuk van 140 g, in kleine blokjes gesneden

2 sjalotten

fijn gesneden

kleine bos tijm, gestripte bladeren

1½ kg kleine mossel, geschrobd en bebaarde

een beker azijn

ongeveer 150 ml

2 eetlepels crème fraîche (optioneel)

Directions

1Rauwe mosselen MOETEN in leven zijn als je ze kookt, dus zorgvuldige voorbereiding is de sleutel.

2Was ze onder koud stromend water totdat het helder is en schrob indien nodig. Trek de 'baard’ weg van elke individuele mossel dit is de byssusdraad, een eiwit dat de mossel 'ronddraait' zodat hij zich aan rots of touw kan hechten.

3Giet af en controleer; als de schaal goed gesloten is, is dit een goede indicatie dat hij nog leeft.

4Als de mossel open is, tikt u er een paar seconden scherp op als hij nog in leven is, zal hij sluiten.

5Wegdoen is niet zeker of het het risico niet waard is.

6Controleer ze niet te ver van tevoren; kook binnen een paar minuten om aan de veilige kant te zijn.

7Verhit de boter in een pan en bak de bacon daarna 4 minuten, draai hem af en toe een beetje totdat hij knapperig wordt.

8Gooi de sjalotjes en de tijmblaadjes in de pan en bak ze dan 1 minuut tot ze zacht zijn.

9Sla de hitte op en voeg de mosselen toe aan de pan en giet dan over de cider.

10Plaats het staafje op de pan, schud het goed, kook de mosselen vervolgens 5-7 minuten en schud afwisselend de pan totdat alle mosselen zijn geopend. Gooi alle niet weg.

11Gebruik een lepel met sleuven om de mosselen in kommen te scheppen en plaats de pan terug op het vuur.

12Breng de sappen aan de kook en roer de crème fraîche erdoor, indien gebruikt.

13Giet de saus over de mosselen. Serveer met knapperig brood om de saus op te dweilen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch