De site voor de meest smakelijke gerechten

Mosselen koken

By Coen      

april 12, 2019

Mosselen zijn gemakkelijk te kweken en hebben niet veel van de ecologische nadelen van vele andere gekweekte zeevruchten. Als zodanig zijn mosselen een van de beste en meest betaalbare visgerechten die er zijn.

Ingredients

2 lbs. mosselen

12 oz. pale ale beer (kan ook kip of groenten bouillon gebruiken)

4 eetlepels gezouten boter

3 grote knoflookteentjes, geperst

1/4 theelepel zeezout

2 laat verse basilicum, gehakt

2 lentes verse rozemarijn, gehakt

Directions

1Leg de mosselen in een zeef in de gootsteen en spoel ze af.

2Als de mosselen open zijn, tik ze op het aanrecht of een snijplank en kijk of ze sluiten. Als ze sluiten, kunnen ze prima worden gebruikt. Als ze open blijven, gooit u ze weg.

3Voeg bier, boter en knoflook toe aan een pan op hoog vuur en breng de bierbouillon aan de kook.

4Voeg de gesloten mosselen toe en bedek met een deksel.

5Kook gedurende 3-5 minuten of totdat de mosselen zijn geopend. Gebruik een lepel met sleuven om de mosselen in een grote serveerschaal over te brengen.

6Gooi alle mosselen weg die niet openen. Ik deed dit in ongeveer drie batches.

7Als alle mosselen gekookt zijn, blijft u de bouillon koken. Kook nog 3 minuten en giet de saus over de mosselen.

8Bestrooi met zout.

9Garneer met verse kruiden.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch