De site voor de meest smakelijke gerechten

Monchoutaart

By Coen      

april 12, 2019

Wil je graag zelf de allerlekkerste monchoutaart maken? Dit kun je binnen 10-20 minuten al voor elkaar krijgen.

Ingredients

200 g chocolade- of Bastogne koeken

150 g boter of minder, indien gewenst

120 g witte basterdsuiker

2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk)

400 ml slagroom

4 blaadjes gelatine

2 blikjes vlaaivulling (bijvoorbeeld aardbei)

Directions

1Je legt de blaadjes gelatine in koud water en laat dit inweken tot je deze uit kunt knijpen.

2Dan neem je de springvorm en deze smeer je in met een klontje zachte roomboter.

3Dan bekleed je de ingevette springvorm met bakpapier.

4Dan maal je de koekjes fijn in een keukenmachine (je kunt er ook voor kiezen om ze fijn te kloppen in een plastic zakje met een deegroller en je kunt ze ook fijn maken in een vijzel).

5Dan doe je de kruimels in de met bakpapier beklede springvorm.

6Dan smelt je de boter op laag vuur in een pannetje.

7Dan schenk je dit over de kruimels, en dan vermeng je het tot een stevige substantie.

8Dan strijk je met een pannenlikker of met de achterkant van een opscheplepel alles egaal uit over de bodem.

9Vervolgens zet je het geheel weg in de koelkast zodat het uit kan harden.

10Dan meng je de helft van de suiker met de monchou en dat roer je goed door elkaar.

11Dan klop je de slagroom met de rest van de suiker stijf.

12Dan meng je de monchou en de slagroom. Je roert nu tot een egale substantie.

13Dan knijp je de gelatineblaadjes stuk voor stuk uit. Doe hier dan twee eetlepels kokend water bij.

14Dan roer je het geheel met een vork goed door en dan blijf je roeren en voeg je druppelsgewijs alles toe aan het monchou-slagroom mengsel.

15Dan ga je het hele mengsel over de bodem verdelen.

16Vervolgens ga je het gladstrijken en dan een nacht in de koelkast zetten zodat het kan opstijven.

17Je neemt de vlaaivulling en deze strijk je uit over de taart.

18Vervolgens kun jij de taart serveren.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch