De site voor de meest smakelijke gerechten

Linzensoep met tomaat

By Coen    

oktober 11, 2018

Hoe kan simpele eenvoud toch zo smakelijk zijn? Deze linzensoep met tomaat bewijst dat lekker koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. De soep wordt bereid met verse kruiden om een optimale mix van smaken te bereiken. De soep is mooi egaal en vrolijk van kleur, maak kennis met deze heerlijke combinatie van tomaten en linzen en bereid het onderstaande recept.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 1 hr

Ingredients

Ingrediënten

Tomaten uit blik - 500 gram

Groentebouillon - 1250 ml

Rode linzen - 200 gram

Laurierblad - 1 stuk

Tomatenpuree - 2 theelepels

Korianderpoeder - 1 theelepel

Komijn - 1 theelepel

Knoflook - 1 theelepel

Winterwortel - 1 stuk

Bleekselderij - 2 stengels

Ui - 1 stuk

Olijfolie - een scheutje

Griekse Yoghurt - 4 eetlepels

Verse koriander - een handje

Peper en zout

Directions

Instructies

1Verwarm een scheutje olijfolie.

2Versnipper een ui en bak deze aan voor een minuut of 6 op laag vuur.

3Snijd de bleekselderij en wortel in plakjes en laat deze meegaren voor een minuut of 4.

4Roer het mengsel af en toe zorgvuldig en laat de ingrediënten niet te hard aanbakken.

5Snijd het teentje knoflook fijn of gebruik een knoflookpers, voeg de knoflook, komijn en koriander toe en roer het geheel goed doorelkaar.

6Laat de ingrediënten ongeveer een minuutje doorgaren om alle smaken te mixen.

7Laat het vocht uit de linzen weglopen, voeg de linzen met de bouillon en tomaten uit blik met het bijbehorende vocht toe. Het geheel mag je vervolgens rustig aan de kook brengen.

8Wanneer de soep aan de kook is, kun je het deksel half op de pan laten hangen en is het belangrijk om de soep nog ongeveer een half uurtje door te laten garen. Wacht tot de groenten en de linzen gaar worden.

9Meng een apart pakje met verse koriander en de dikke Griekse yoghurt samen. Later kun je dit gebruiken als garnering voor op de soep.

10Het laurierblad mag je uit de soep proberen te vissen, als dat niet lukt kun je deze bij het inschenken van de soep verwijderen.

11Pureer de linzensoep met een staafmixer en ga hier net zo lang mee door tot de soep egaal wordt. De soep kan nog vrij dik zijn, je kunt eventueel water toevoegen om de soep dunner te maken.

12Verwarm de soep nogmaals tot deze gegeten kan worden en voeg naar smaak peper en zout toe.

13Bij het serveren mag je de mix van yoghurt en koriander op de borden met soep toevoegen. Het romige van de yoghurt combineert heel goed met het hartige van de soep.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch