De site voor de meest smakelijke gerechten

Carbonara met koolraap

By Coen      

december 8, 2019

Een rokerige Carbonara van koolraap
Dit is niet bij elke verbeelding een authentieke carbonara, maar ik gebruik het woord om je een idee te geven van hoe het eruit zal zien, knapperige stukjes rokerige koolraap compenseren de instant zijdezachte saus van eieren en Parmezaanse kaas die de pasta verrukkelijk maken. Volg de methode zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je de eieren niet door elkaar gooit. Ik gebruik hier gerookt zout bij, het is gemakkelijk te vinden in supermarkten, maar je kan ook zeezout gebruiken als je dat liever hebt.

Ingredients

Olijfolie

300 gram koolraap, gepeld en gesneden in stukken van 1 cm x 3 cm

Gerookt zout of zeezout

3 eieren

3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Zwarte peper

400 gram spaghetti

Directions

1Breng een grote pan met gezoute water aan de kook. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg de koolraap toe, breng het goed op smaak met het gerookte zout en voeg een paar eetlepels water toe. Laat de koolzaad sudderen tot het water helemaal op is en blijf het dan koken tot het goudbruin is en overal hard is, maar wel zacht in het midden is. Draai het vuur helemaal laag en houd het warm.

2Kraak de eieren in een kom, voeg een goed gemaalde (ongeveer één theelepel) zwarte peper en de Parmezaanse kaas toe en meng het goed.

3Kook de spaghetti met gebruik aan de instructies van het pakket. Zodra de pasta perfect is, gebruik je een tang om hem uit het water te tillen en recht in de koekenpan met de koolraap, samen met een beetje van het kookwater, dit zal de pan een beetje koelen. Klop de eieren dat helpt om de saus emulgeren.

4Gooi de pasta en de koolraap samen en voeg het eiermengsel er aan toe als de pan voldoende is afgekoeld zodat je geen enkele bubbel hoort. Werp opnieuw tot alle pasta is bedekt met een saus voeg en voeg er een beetje meer kookwater toe indien gewenst. De eieren en parmezaan moeten samenkomen om de pasta in een romige en zijdeachtige saus te coaten.

5Serveer onmiddellijk met meer Parmezaanse kaas en zwarte peper.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch