De site voor de meest smakelijke gerechten

Komkommersoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Komkommersoep wordt in Nederland niet veel gegeten en dat is best jammer. Komkommersoep is namelijk erg lekker en gemakkelijk te bereiden.

Ingredients

Voedingswaarde per 100 gram komkommersoep

Een halve komkommer (geschild)

Een halve eetlepel olijfolie (het liefste extra virgine)

Vijf takjes verse munt

Een tablet groentebouillon

Een kwart liter water

Twee eetlepels halfvolle yoghurt

Een grote ui

Peper en zout

Directions

Komkommersoep koken

1Verhit een kwart liter water in een grote soeppan. Terwijl het water opwarmt, kan je verder met stap 2.

2Was de komkommer en schil deze. Vervolgens snij je hem over de lengte doormidden en verwijder je de zaadlijsten. Nu snij je het vruchtvlees in kleine blokjes en leg je deze even apart. Pel de ui en hak deze in fijne stukjes.

3Inmiddels zal het water in de soeppan koken. Voeg nu het blokje groentebouillon toe en blijf roeren tot deze is opgelost. Laat het water staan op laag vuur en roer er af en toe in.

4Giet nu de olijf olie in een koekenpan en fruit de fijngehakte ui. Het is belangrijk om dit om laag vuur te doen, om te voorkomen dat deze aanbrandt.

5Als de uitjes eenmaal mooi gebakken zijn voeg je deze toe in de soeppan. Ook kan je nu de komkommer toevoegen in de soeppan. Je laat dit vijf minuten zacht doorkoken.

6Terwijl de soep staat door te koken hak je de vijf takjes verse munt goed fijn. Het beste is om munt uit eigen tuin te gebruiken, want die is lekker vers. Je kan natuurlijk ook gewoon munt uit de supermarkt gebruiken.

7Als de soep klaar is met koken haal je de pan van het vuur en giet je de soep in een grote kom. Vervolgens gebruik je een staafmixer om van de soep een goede puree te maken. Voeg op dit moment ook de munt toe.

8Als laatste voeg je de yoghurt toe. Wij raden halfvolle yoghurt om de soep gezond te houden. Wil je echter een romige soep? Dan kan je ook volle yoghurt toevoegen. Wil je echter nog minder calorieën binnenkrijgen? Dan kan je magere yoghurt gebruiken.

9Mix het geheel nu nog goed door, zodat je de yoghurt niet meer ziet. Je kan nu de soep proeven en naar smaak zout en peper toevoegen.

10Als laatste zet je de soep vier uur in de koelkast, zodat deze lekker koud is. Je kan de soep serveren in een groot glas of een mooie kom. Garneer eventueel met een paar blaadjes munt.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch