De site voor de meest smakelijke gerechten

Komkommersoep met kip en verschillende groenten

By Coen    

oktober 11, 2018

Vaak wordt komkommersoep koud bereid en zonder extra groentes. Echter, een warme komkommersoep kan ook lekker zijn. Met dit recept zal je dan ook een lekkere warme komkommersoep kunnen maken. Daarnaast voegt dit recept meerdere groentes toe, waardoor de smaak breder wordt. Ook wordt er gewerkt met meerdere kruiden, waardoor de soep Komkommersoep-met-kip-en-verschillende-groenten iets pittiger wordt. Als laatste voegen we ook nog kip toe, zodat er meer proteïne in de soep zit.

Ingredients

Drie komkommers

Twee liter water

Een tablet kippenbouillon

Een teentje knoflook

Twee stengels selderij

Vier takjes munt

150 gram fetakaas

Een grote ui

Een preistengel

Twee eetlepels zure room

200 gram kipfilet

Peper en zout

Twee eetlepels olijfolie (extra virgine)

Kruiden naar wens (bijvoorbeeld takjes tijm of peterselie)

Directions

1Breng de twee liter water aan de kook in een grote soeppan. Terwijl het water staat te koken kan je de kip snijden. Snij de 200 gram kip in reepjes en bestrooi het met zout en peper. Leg nu de kip even apart.

2De volgende stap is om alle groentes schoon te maken en te snijden. Begin met de prei, komkommer en selderij te wassen. Vervolgens snij je deze in grote stukken en bewaar je ze apart. Hierna pel je de ui en snij je deze ook in grote stukken. Leg de ui bij de anderen groenten. Als laatste hak je het teentje knoflook fijn.

3Het water is inmiddels al aan het koken en hier voeg je het blokje kippenbouillon aan toe. Laat de soep vervolgens op laag vuur koken.

4Breng in een koekenpan een beetje olijfolie aan de kook en fruit de knoflook een paar minuten. Bak vervolgens de reepjes kip mooi goudbruin.

5Vervolgens bak je in een andere pan de ui mooi. Na een paar minuten voeg je komkommer toe. Na nog een minuut voeg je ook de prei en de selderij toe. Laat dit alles een paar minuten rustig bakken.

6Als alle groente lekker gegaard zijn na een paar minuten voeg je ze toe aan de kippenbouillon.

7Vervolgens hak je de takjes munt fijn en voeg je deze (samen met de anderen kruiden) toe aan de soep. Je laat de soep nu 20 minuten zachtjes doorkoken.

8Terwijl de soep staat te koken kan je de kipreepjes verder snijden en de fetakaas in blokjes hakken.

9Als de soep goed is doorgekookt gebruik een staafmixer om de soep te mixen. Zorg ervoor dat alles goed wordt gemengd en dat je een mooie gladde soep overhoudt. Vervolgens voeg je de eetlepels zure room toe en mix je het geheel nog even. Als de soep te dik is kan je eventueel nog wat water toevoegen. Proef de soep en voeg naar wens nog peper en zout toe.

10De soep is nu klaar om geserveerd te worden. Verdeel de feta blokjes en kipreepjes over vier diepe borden of grote kommen. Vervolgens giet je hier de soep overheen. Ter garnering kan je nog wat losse blaadjes munt toevoegen en eventueel wat stukjes komkommer die over zijn.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch