De site voor de meest smakelijke gerechten

Kokkels met soja-balsamicosaus

By Coen      

november 9, 2019

Op zoek naar een lekker recept om gebruik van te kunnen maken voor het avondeten? Dan is het goed dat wij voor jou een lekker recept voor kokkels met soja-balsamicosaus hebben klaar staan. Dit recept bevat ingrediënten bedoeld voor vier personen, dit is dus precies genoeg voor een huishouden.

Ingredients

1 fijngesnipperde sjalot

1 theelepel olijfolie

1 uit de knijper teen knoflook

1 theelepel gemberwortel die fijn geraspt

1 eetlepel sojasaus, naar voorkeur zachte

1 eetlepel sherry

1 eetlepel balsamicoazijn

1 theelepel suiker

1 deciliter gevogelte bouillon

Bieslook die is fijngehakt

Peper en zout

Directions

1Voor de voorbereiding ga je eerst de kokkels stomen en dit doe je voor ongeveer 8 tot 10 minuten totdat ze gaar zijn. Dit doe je boven 5 deciliter water waarna je ze daarna gaat uitlekken.

2Nu kan je gaan beginnen met het verhitten van de olie en natuurlijk het fruiten van de gember, sjalot en de look. Voeg vervolgens de sherry, sojasaus en de balsamicoazijn erbij waarna je er nog een beetje suiker aan toevoeg en dan breng je dit aan de kook.

3Voeg vervolgens ook nog even de bouillon toe en laat dit dan even goed inkoken en dat doe je tot driekwart. Kruid dit daarna vervolgens met een beetje zout en peper voor de smaak. De hoeveelheid ligt aan jezelf, hoe jij het lekker vindt.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch