De site voor de meest smakelijke gerechten

Knoflooksoep met ham en ei

By Coen    

oktober 11, 2018

Ga je eigenlijk van knoflooksoep uit je mond stinken? Ja, dat is absoluut het geval. Knoflooksoep is echter enorm smaakvol en moet je echt eens proberen. De smaak van een flinken hoeveelheid knoflook geeft een geweldig effect op de smaakpapillen. Gebruik verse knoflook om tot de juiste smaak te komen. De smaak zal subtieler zijn wanneer de knoflook nog vers is en iets sterker wanneer je oudere knoflook gebruikt.

Ingredients

6 teentjes knoflook

500 ml runderbouillon

250 ml slagroom

4 eieren

50 gram zwarte olijven

Verse peterselie

Een flinke scheut olijfolie

Twee witte boterhammen

Paprikapoeder

150 gram serranoham

Is er geen serranoham te koop? Dan kun je uiteraard ook parmaham of een andere Italiaanse ham gebruiken. De overige ingrediënten zijn essentieel bom toe te voegen, probeer er geen één weg te laten. Neem de tijd voor de juiste knoflook! Alleen verse knoflook geeft de soep een toegankelijke smaak. Oude knoflook gaat snel overheersen.

Directions

Bereidingswijze

1De oven mag worden voorverwarmd tot 200 graden Celsius.

2Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hierin blokjes wit brood tot de blokjes knapperig zijn.

3Voeg de teentjes knoflook toe en laat deze voor een minuut of drie met de croutons meebakken. De smaak van de knoflook wordt op deze manier overgedragen en het brood en proef je later terug in het gerecht.

4Voeg peper, zout, paprikapoeder, bouillon en slagroom aan de pan met soep toe. Het geheel mag je voor circa 15 minuten laten pruttelen, het deksel mag je op de pan laten.

5Schenk de soepkommen vol met de knoflooksoep en vul elk van de kommen met een rauw ei.

6Snijd de ham fijn en strooi dit ook in de kommen met knoflooksoep.

7De soepkommen mag je nu in de voorverwarmde oven plaatsen. Laat de kommen staan tot de eieren gaar zijn.

8Snijd een aantal olijven fijn en strooi deze over de soep met verse peterselie. De soep is nu klaar om gegeten te worden!

9Wil je de soep graag invriezen? Dan is dat helaas niet mogelijk. De croutons zullen zacht worden en dat is niet wat je wilt. Serveer deze knoflooksoep dus het liefst als deze net bereid om optimaal van deze smaakcombinatie te genieten.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch