De site voor de meest smakelijke gerechten

Kippenragout

By Coen      

januari 24, 2020

Het gerecht voorbereiden kan wat tijd in beslag nemen maar dan heeft u wel een heerlijk gerechtje. Dit gerecht is genoeg voor 4 personen.

Als u het gerecht gaat opdienen doet u de ragout in de plakjes op het bord. Maak van de overgebleven bladerdeeg cirkeltjes die je uitsnijd met een mesje. Doe daarna het dekseltje op de ragout en nu is uw gerecht af. U kunt als garnering nog een beetje peterselie over het gerechtje doen.

Ingredients

Benodigdheden

Middelgrote pan

Mes

Snijplank

Kommetje

Bakplaat

Roerlepel

Bakpapier

Kwastje

Zeef

Voorverwarmde oven op 200°C

Kippenbouillon

2 stuks foelie blaadjes

1 Kipfilet

1 normale ui

Peterselie half bosje

4 stuks peperkorrels

1 liter water

1 kippenboutje

1 prei

1 normale wortel

Pasteikopjes

1 normaal eitje

8 plakken bladerdeeg

1 normale ui

1 prei

2 foelie blaadjes

4 korrels van peper

Peterselie heel bosje

Ragout

1 normale ui

50 gram roomboter

60 gram bakbloem

100 milliliter verse room

150 gram paddenstoelen

Peterselie half bosje

Snufje zout

Snufje peper

Directions

Voor de bouillon

1Pak de pan erbij en doe de kip erin.

2Voeg hierbij het water toe die een normale temperatuur heeft.

3Kook die dan op middelhoog vuurtje.

4Snijd op de snijplank de groenten in niet al te grote stukken.

5En doe die bij de pan van de kip.

6Doe hierbij ook de peterselie, foelie blaadjes en peperkorrels in de pan.

7Laat het vuur aan staan op dezelfde hoogte. En laat dit voor een heel uur staan.

8Pak na dat uur de zeef erbij en doe hierdoor de bouillon heen.

9Haal al het vlees wat op de kip zit er af.

10Snij al die stukken kippenvlees in kleinere eetbare stukjes.

Voor de ragoutbakjes

1Pak het kleine kommetje en doe het ei er in.

2Meng de eidooier en ei wit goed door elkaar.

3Veeg daarna met het kwastje het eimengsel over de stukken bladerdeeg voor de helft.

4Leg de plakken daarna over de bakplaat die met bakpapier is verdeeld.

5Maak van de rest van de bladerdeeg cirkeltjes die je daarna op de andere plakjes bladerdeeg zet.

6Maak met een mesje een motief in het bladerdeeg van de cirkeltjes en doe hier extra ei overheen.

7Leg daarna het bladerdeeg onder een keukendoek op een warme vochtige plek voor een tijd van ongeveer 20 min.

8Zet het daarna in de oven met een baktijd van ongeveer 25 min.

9Totdat ze gaar zijn en een bruin kleurtje gekregen hebben.

Voor de ragout

1Allereerst ga je de ui pellen en in stukjes snipperen.

2Zet daarna een pan op het vuur en doe hier een beetje boter bij.

3Als de boter gesmolten is, kan je de ui erbij toevoegen.

4Bak de ui hier in totdat het een beetje bruin is geworden.

5Doe daarna de bloem erbij en laat dit voor 5 min. bakken.

6Pak het water en doe dit ook in de pan roer daarna met een roerlepel dit heel goed door.

7Doe de kippenbouillon hier bij en laat dit koken voor ongeveer 10 min.

8Voeg hierna de room toe in de pan.

9Was de paddenstoelen goed en snijd het daarna in gelijke stukjes.

10Doe het zelfde met de peterselie. Doe dit allemaal samen in de pan samen met het kippenvlees. En mix dit door elkaar.

11Doe daarna naar eigen smaak een snufje zout door de ragout en ook een beetje peper. Totdat u er tevreden mee bent.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch