De site voor de meest smakelijke gerechten

Kippenbraadplan met herby knoedels

By Coen      

augustus 23, 2019

Verwarm de oven op 180C / 160C ventilator / gas 4. Gooi de stukken kip met de bloem en wat zout en peper, om ze te coaten - het is gemakkelijk om dit in een plastic voedselzak te doen. Verwarm de olie in een braadpan met een deksel. Bak de stukjes kip aan alle kanten bruin - je moet dit in batches doen. Verwijder alle stukjes op een bord en laat de uien, wortel, spekjes, laurier en tijm in de pan. Kook zachtjes gedurende 10 minuten tot de ui zacht is. Leg de stukken kip terug, met eventuele sappen die zich op de plaat hebben verzameld.

Ingredients

Bereidingstijd ongeveer 1 uur en 20 minuten

12 kip zonder vel stukken - een mengsel van dijen en drumsticks op het bot, en gehalveerde kippenborsten

3 el bloempoeder

2 eetlepels zonnebloemolie

2 uien , gesneden

2 wortels , in blokjes gesneden

200 g spekreepjes, gerookte of niet-gerookte of plakkerige plakjes, afgeknipt

3 laurierblaadjes

3 takjes tijm

250 ml rode wijn

3 eetlepels tomatenpuree

1 kippenbouillonblokje

Voor de herby dumplings

140 g koude boter , in blokjes gesneden

250 g zelfrijzende bloem

2 eetlepels gehakt gemengd kruid - probeer peterselie, tijm en salie of bieslook

Directions

1Verwarm de oven op 180C / 160C ventilator / gas 4. Gooi de stukken kip met de bloem en wat zout en peper, om ze te coaten - het is gemakkelijk om dit in een plastic voedselzak te doen.

2Verwarm de olie in een braadpan met een deksel. Bak de stukjes kip aan alle kanten bruin - je moet dit in batches doen. Verwijder alle stukjes op een bord en laat de uien, wortel, spekjes, laurier en tijm in de pan. Kook zachtjes gedurende 10 minuten tot de ui zacht is.

3Leg de stukken kip terug, met eventuele sappen die zich op de plaat hebben verzameld.

4Giet dan de rode wijn, 250 ml water en tomatenpuree en verkruimel in de bouillonblokje.

5Voeg een beetje meer water toe als dat nodig is, tot de kip bijna bedekt is.

6Breng aan de kook, dek af met een deksel en bak in de oven gedurende 20 minuten.

7Verwijder het deksel en bak nog eens 10 minuten terwijl je de dumplings maakt.

8Wrijf de boter in de bloem met je vingertoppen tot het voelt als fijne broodkruimels.

9Roer de kruiden ½ theelepel zout en wat peper erdoor.

10Sprenkel meer dan 150 ml water en roer snel in met een bestekmes om een ​​licht deeg te vormen.

11Gebruik bebloemde handen om vorm te geven aan pingponggrote ballen.

12Plaats de dumplings bovenop de stoofpot en bak nog 20 minuten totdat de dumplings gaar zijn.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch