De site voor de meest smakelijke gerechten

Kikkererwten recept

By Coen      

september 8, 2019

Wat is nou het verschil tussen gedroogde kikkererwten en kikkererwten uit blik? Het verschil zit in de smaak van de erwten. Gedroogde kikkererwten hebben meer smaak dan kikkererwten uit blik. Het enige nadeel van de gedroogde erwten is dat je deze acht uur lang moet laten weken voordat je deze kan gaan koken. Het is niet dat je je even bedenkt om falafel te gaan eten. De kikkererwten die je uit blik haalt zijn al voorgekookt en geweekt. Deze zou je dus rechtstreeks kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een hummus.

Ingredients

Ongeveer 30 minuten nodig en is voor 2 personen

200 gr gekookte kikkererwten uit blik

Een halve tl komijnpoeder

Een halve tl paprikapoeder

Één el olijfolie

Een snufje chilipoeder

Ongeveer 5 cherrytomaatjes

Één bosui

Twee takjes basilicum (vers)

Een beetje peper en zout voor de smaak.

Directions

1Om mee te beginnen gaan we de oven even voorverwarmen op 220 graden.

2Dan gaan we nu de kikkererwten afgieten en deze in een apart bakje scheppen.

3Als dit gedaan is kun je de olijfolie over de kikkererwten heen gieten en voegen we hierna ook de komijnpoeder samen met de paprikapoeder en chilipoeder toe.

4Als dit allemaal in het bakje zit gaan we het in zijn geheel door elkaar heen roeren en het op smaak brengen met een klein beetje peper en zout.

5Vervolgens leggen we een bakplaat met wat bakpapier erop klaar en scheppen we hier de gekruide kikkererwten op.

6Als dan de oven voorverwarmd hebben kunnen we hier de kikkererwten voor ongeveer twintig minuten in doen.

7Wacht tot deze lekker knapperig zijn geworden.

8In de tussen tijd kunnen we de bosui en de tomaten in kleine stukjes snijden.

9Dan als de kikkererwten klaar zijn kun je deze op een bord scheppen of in een bakje en hier kun je dan de tomaten en bosui samen met de basilicum aan toevoegen.

10Nu het gerecht klaar is kun je het serveren, het is lekker, snel en gezond!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch