De site voor de meest smakelijke gerechten

Kerriesoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Als je kerriesoep lekker vindt, waarom zou je het dan niet eens zelf gaan maken? We leggen je stapsgewijs uit wat je nodig hebt en dan weet je precies hoe jij dit heerlijke gerecht klaar kunt maken. Als je een keer gasten hebt dan kun je heerlijk smullen met zijn allen van de zelfgemaakte kerriesoep.

Ingredients

1 kleine ui

1 kleine prei

1 kleine appel

4 theelepels kerrie

1 eetlepel boter of olie

40 gram bloem

1,5 liter bouillon, verse kippenbouillon

6 eetlepels room

Directions

1Je pelt de ui en snippert deze fijn.

2Je maakt nu de prei goed schoon en gebruikt alleen het witte en lichtgroene deel. Deze delen snijd je in halve ringen.

3Nu schil je de appel en deze snijd je in zo klein mogelijke blokjes, of rasp de appel grof.

4Dan neem je een redelijk grote pan. Daarin doe je de boter of de olie en vervolgens laat je deze heet worden.

5In deze pan fruit je de uiensnippers, maar ook de prei ringen en de appel stukjes. Daar doe je nog eens vier eetlepels.

6kerriepoeder bij. Dit doe je totdat de uitjes mooi zacht zijn geworden.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch