De site voor de meest smakelijke gerechten

Kaasfondue recept

By Coen  

oktober 22, 2018

Kaas is een veelzijdig product je kan er heel veel mee, gewoon op brood, fondue, raclette en zelfs een stamppot kan erg lekker worden gemaakt met wat kaasblokjes erbij.

Ingredients

Hollands bier kaasfondue

200 gram: jong belegen boerenkaas

350 gram: belegen boerenkaas

1 teentje knoflook

350 millilieter witbier

2 lepels maizena

gemalen peper

3 of 4 eetlepels fijne bieslook

Directions

Hollands bier kaasfondue

1De kazen moeten eerst goed geraspt worden, ook moet de knoflook gepeld worden voordat u de pan aanzet.

2Als de knoflook is gepeld wrijf je deze over de binnenkant van de pan, na deze handeling kunt u het wit bier in de pan schenken en dit verhogen naar een gemiddeld vuur zodat het wel verwarmd word maar niet gaat koken.

3Als het bier is verwarmd kunt u de kaas er gedoseerd in leggen en deze rustig roeren totdat alles is gesmolten.

4Nu kan de maizena aangemaakt worden door middel van water of zelfs nog een beetje bier, al roerend dient u dit toe te voegen aan de fondue.

5De fondue is klaar als deze een gladde operavlakte krijgt, nu kan u de fondue extra smaak geven door er extra lekker heden door heen te roeren zoals: bieslook of peper.

Kaasstengels

1Zet de oven aan en laat deze opwarmen naar 200 °C. leg 1 van plakjes de bladerdeeg op het werkvlak, bestrooi deze met bloem en wrijf het ei er zachtjes over heen.

2Pak 4 eetlepels van de 2 verschillende kazen en strooi deze over het bladerdeeg.

3Leg nu het 2 plakje bladerdeeg op de 1e en rol deze uit tot een langwerpige cilinder van ongeveer 20 centimeter.

4Bedek deze in met het laatste beetje ei en kaas, snij de cilinder in korte stukken en draai deze vervolgens in een spiraal.

5Als dat is gebeurd kunnen ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch