De site voor de meest smakelijke gerechten

Italiaanse venkelsoep met Parmezaanse kaas

By Coen    

oktober 11, 2018

Italië is gek op venkelsoep, in dit recept mag dan ook zeker geen Parmezaanse kaas ontbreken om deze venkelsoep nog een extra beetje Italië mee te geven. Parmezaanse kaas is tegenwoordig overal te koop, je kunt het zelf raspen of eventueel een zakje geraspte Parmezaanse kaas kopen.

Ingredients

3 venkelknollen

Olijfolie

1 ui

Twee eetlepels komijnpoeder

2 aardappelen

1 liter groentebouillon

100 ml room

75 gram Parmezaanse kaas

Qua ingrediënten is de soep vrij simpel en je merkt dat de kruidige venkel een grote rol in deze soep speelt. De Parmezaanse kaas en het uitje geven de smaak die deze soep nodig heeft. Het is belangrijk om geen ingrediënten uit de soep weg te laten, elk ingrediënt speelt een belangrijke rol om deze soep tot het overheerlijke eindresultaat te brengen.

Directions

1Was de venkelknollen zo goed mogelijk en verwijder de lelijke delen. De venkelknollen mag je in stukken snijden, maar verwijder wel de kern en stengels. Het groene gedeelte kun je later voor de garnering gebruiken en mag je op dit moment ook verwijderen.

2Verwijder de schil van de ui en snijd de ui in kleine snippers. Laat de ui fruiten in een klein beetje olijfolie.

3Voeg na een aantal minuten de stukjes venkel toe en komijnpoeder.

4Wacht een minuut en voeg nu ook de blokjes aardappel toe (schil de aardappel en snijd deze tot blokjes).

5Schenk groentebouillon over de groente heen en laat de soep voor iets meer dan een kwartier koken.

6Proef of de ingrediënten al gaar zijn en pureer vervolgens de soep met een blender, staafmixer of keukenmachine.

7Voeg peper en zout toe om de venkelsoep lekker op smaak te brengen en schenk de soep in kommen.

8Schenk een klein beetje room in de kommen.

9Voeg tot slot een klein beetje Parmezaanse kaas toe aan de venkelsoep.

10Proef je dat de smaak van de soep nog niet helemaal is zoals deze moet zijn? Voeg dan extra peper en zout toe om de gewenste smaak te bereiken.

11Is er soep over? Dan kun je venkelsoep eenvoudig invriezen. Laat de soep eerst ontdooien en warm hem dan op als je de soep opnieuw wilt eten. Voeg de room en Parmezaanse kaas later toe als je de soep besluit in te vriezen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch