De site voor de meest smakelijke gerechten

Italiaanse Tiramisu

By Coen      

augustus 29, 2019

Een mooi verhaal achter de Tiramisu is het verhaal van de Venetiaanse bakker. De bakker zou met moeite zijn lusten kunnen bedwingen. Zijn vrouw was een zoetekauw en maakte vaak de lekkerste desserts. Een keer voegde de bakker een beetje koffie en likeur toe aan het lievelingsdessert van zijn vrouw. Nadat zijn vrouw dit geproefd had, was ze zoals vertelt in het verhaal “niet meer te temmen." Tiramisu naar het Nederlands vertaalt betekent ‘trek mij op', dit zou volgens het verhaal het liefdesleven gered hebben van de bakker en zijn vrouw.

Ingredients

Iedereen kent dit overheerlijke dessert wel. De lekkernij komt uit het prachtige Italië en heeft verschillende verhalen over waar het vandaan zou kunnen komen. Vandaag laat ik je zien hoe je dit mysterieuze recept bereidt.

600 gram Galbani Mascarpone

1 pak lange vingers of Verkade kaneelkoekjes

1 kopje slagroom

3 grote eierdooiers

2 tot 3 kopjes espresso koffie

3 eetlepels cacaopoeder

2 eetlepels gemalen koffiebonen

1 kopje suiker

Steelpan

Directions

1Allereerst beginnen we met het karamelliseren van de suiker.

2Gooi een kopje suiker in de steelpan en voeg er ongeveer 5 eetlepels water bij.

3Vervolgens laten we de suiker verwarmen op een niet al te lage vuur.

4Wanneer de suiker een goudbruine kleur krijgt is het tijd om de karamel van het vuur weg te halen.

5Zorg ervoor dat je uitkijkt met het verwijderen van de steelpan.

6De karamel is momenteel erg heet, dus opgepast voor de zoetekauw onder ons.

7Nu is het tijd voor het kloppen van de eierdooiers.

8Voeg na een tijdje de karamel erbij op een langzame manier.

9Blijf doorkloppen totdat het een luchtige eenheid wordt en laat het vervolgens een tijdje staan.

10Pak nu een de slagroom en klop deze totdat het helemaal stijf is.

11Pak nu een andere kom en doe daar de 600 gram mascarpone in.

12Voeg hier bij een kopje espresso toe en meng het voorzichtig met de slagroom.

13Meng het vervolgens met de karamelmengsel.

14Dan wordt het tijd voor de lange vingers of kaneelkoekjes.

15Haal de koekjes uit de verpakking en dip deze snel in een kommetje met de rest van de espresso.

16Nadat je dit hebt gedaan kun je de lange vingers of kaneelkoekjes naast elkaar leggen in een ovenschaal.

17Als je kaneelkoekjes gebruikt zorg er dan voor dat je hier nog een laag opstapelt.

18Spreid vervolgens de mascarpone-karamel mix over de koekjes.

19Vervolgens herhaal je het gedeelte met de koffie gedoopte koekjes nog een keer en plaatst je deze netjes naast elkaar.

20Verspreid nu weer de mascarpone-karamel mengsel over de koekjes.

21Je kunt zelf bepalen of je voor 2 lagen wilt gaan of 3.

22Giet de koffie restanten geleidelijk over de tiramisu heen.

23Stop de tiramisu in de koelkast en laat het afkoelen voor ongeveer 3 tot 4 uur.

24Voordat je de tiramisu opdient kun je het afpoederen met een mix van cacaopoeder en gemalen koffiebonen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch