De site voor de meest smakelijke gerechten

Israëlische Couscous salade

By Coen      

september 7, 2019

Israëlische Couscous is ook bekend als Pearl Couscous, Gourmet Couscous of Gourmet Pearl Couscous. Kortom, ze zijn de gigantische van vorm dan de meest voorkomende kleine couscous! Sommige recepten hebben een verhouding van 1 kop couscous met 2 kopjes water gebruiken als bereidingswijze. Je merkt dat dit de couscous te zacht van buiten maakt. Maar deze couscous wordt niet gaar en zacht, maar soort van parelachtig, aan de buitenkant gaar, met een verhouding van 1 kop couscous tot 1,5 kopjes vloeistof.
Gebruik ongeveer 2 handenvol babyspinazie (ongeveer 50 g), of zelfs gewone spinaziebladeren. Boerenkool zou ook goed werken (verwijder de harde stengel in het midden van elk blad).
De citroendressing die je kan gebruiken in deze salade is de citroendressing op Israëlische wijze. In deze salade maak ik de dressing een beetje minder sterk door minder olie te gebruiken omdat dat beter past en smaakt bij de Israëlische Couscous. Maar wanneer je liever van de romige dressing bent, voeg dan een klein beetje meer olie toe.

De salade blijft redelijk goed voor ongeveer 2 dagen, daarna zijn de kruiden een beetje verwelkt. Maar het wordt het best vers geserveerd. Als je de salade van te oren maakt, moet je de dressing apart houden tot vlak voor het serveren van de salade, dit is het lekkerst en het verst.

Andere manier om de salade te serveren

Deze manier om de couscous te koken, zorgt ervoor dat je de couscous zelfs als bijgerecht kunt serveren. Als je wilt, kleed je het een beetje aan met een beetje kruiden of een scheutje citroensap. Stel je de mogelijkheden eens voor!

Ingredients

Voor de couscous

2 theelepels olijfolie

1 teentje knoflook, fijngesneden

Een halve kleine ui, fijngesneden

Israëlische couscous 250 gr (ongeveer een half kopje)

1,5 kop groente- of kippenbouillon

1 kop/ 250 ml water

Voor de salade

2 komkommers, in blokjes gesneden

Tomaten van 250 gr

3 kopjes babyspinazie, fijngesneden

Een klein beetje koriander/ peterselie, fijngesneden

Een klein beetje dille fijngesneden

De citroendressing

2 theelepels citroenschil

2 eetlepels citroensap

1/4 kop/ 65 ml extra olijfolie

1 theelepel mosterd (eigen keuze)

1 teentje knoflook, fijngesneden

1 theelepel suiker (eigen keuze)

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

Directions

De Couscous

1Verhit olie in een grote pan of kleine pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook en ui toe, bak tot de ui doorschijnend is en begint te bruinen.

2Voeg couscous toe en roer gedurende 1 minuut. Voeg bouillon en water toe, plaats het deksel erop en zet het vuur laag tot matig laag.

3Kook gedurende 10 minuten totdat de vloeistof is opgenomen en de couscous doorgekookt maar nog steeds stevig is. Gebruik een vork om de couscous te scheiden en breng hem over in een grote kom om af te koelen. (Maak je geen zorgen als het plakkerig wordt, het zal scheiden als je wordt met Dressing).

Salade:

1Doe ingrediënten voor de dressing in een pot en schud goed.

2Salade-ingrediënten in de kom doen, overgieten Dressing en toss. Serveer op kamertemperatuur.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch