De site voor de meest smakelijke gerechten

Israëlische couscous, met tomaat, courgette en kikkererwten.

By Coen      

augustus 21, 2019

Dit gerecht is helemaal veganistisch en is erg goed voor je voeding dit gerecht is erg gezond en past voor de vegetariërs in een diervrij dieet. Het gerecht is een beetje pittig maar wel erg lekker met een beetje Turks brood erbij.

Ingredients

De ingrediënten voor 4 personen

1 doosje Pearl Couscous

1 blik kikkererwten

1 ui

2 teentjes knoflook

1 tomaat

1 courgette

1 blik gezeefde tomaten

2 eetlepels Harissa

Zou & peper

Kruidenbouillon

1 groot Turks brood

Olie voor in de pan

Verdere benodigdheden die je gaat gebruiken

Een kom en een braadpan die nog in goede staat is.

Een mandje waar je het turkse brood in kan serveren.

Servetten om je handen mee schoon te maken na het eten.

Water en een waterkoker om het sneller gaar te maken. u kunt ook het water laten koken in de pan maar dat duurt langer u kunt het best het water in een waterkoker laten koken en dan in een pan gieten.

Directions

Voorbereiding

1We beginnen met het koken van het water met daarin wat kruidenbouillon.

2Giet dit vervolgens over de couscous heen en laat het dan vervolgens ongeveer 10 minuutjes in de bouillon trekken.

3Schep het vervolgens een paar keer om klonteren te voorkomen.

4Dan kunt na die 10 minuten al het groente in kleine stukjes gaan snijden en de braadpan al gaan verwarmen met wat olie erin.

5Na deze stap gaan we verder met het bereiden van het recept dit was slecht was voorwerk om straks tijdens de bereiding niet in de knoei te lopen en in een keer door kan werken.

Bereidingswijze

1Bak in de voorverwarmde pan met olie de ui de knoflook en de tomaat.

2Als dit al even in de pan zit kunt u daarna de courgette en de kikkererwten er aan toevoegen.

3Als dit even is mee gebraad na ongeveer 5 min mogen de tomaten blokjes uit het blik erbij laat het dan vervolgens allemaal even sudderen op een niet al te hoog vuur.

4Na het sudderen kunt u een beetje van het bouillon afgieten, giet er niet teveel van af maar een klein beetje omdat het bouillon ook lekker is bij het gerecht.

5Gooi vervolgens de couscous waar het laagje bouillon in/over zit bij de rest in de pan erbij de pan met de groenten en de saus.

6Als je dat heb gedaan blijf dan goed roeren in de pan zodat het niet aanbrand en dan vervolgens de deksel op de pan en laat het dan 10 tot 15 minuutjes op een laag pit zachtjes koken blijf in die tijd nog wel af en toe roeren dat het niet aanbrand.

Serveertips

1Je ziet dit gerecht is snel en simpel gemaakt en natuurlijk ook heerlijk smaakt met een stukje Turks brood erbij geserveerd. Met het Turkse brood kunt het dippen in de saus en vind u de saus niet pittig genoeg kunt u er ook nog harissa bij toevoegen. En als dit allemaal goed is en klaar staat zeg ik eetsmakelijk!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch