De site voor de meest smakelijke gerechten

Indiase wortelsoep

By Coen      

augustus 12, 2019

De Indiase keuken is een enorm gevarieerde keuken, omdat India een land is met tal van verschillende culturen en bevolkingsgroepen. De variatie heeft een flinke weerslag op de Indiase keuken en eigenlijk zien we dit terug in alle gerechten die uit deze keuken afkomstig zijn.

Ingredients

500 gram winterpeen

1 prei

75 ml melk

2 eetlepels zonnebloemolie

1 rode peper

2 theelepels komijnzaad

2 blokjes groentebouillon

Verse koriander

100 gram couscous

1 eetlepel kurkuma

150 ml yoghurt

Peper en zout

Directions

1Maak de prei schoon en verwijder de lelijke delen. Snijd de prei helemaal fijn en bak deze aan met een klein beetje komijnzaad.

2Snijd een rode peper helemaal fijn en verwijder de zaden en lijsters.

3Voeg de rode peper vervolgens toe.

4Laat 1500 ml water koken en voeg de blokjes groentebouillon aan het water toe.

5Voeg ook een klein beetje peper en zout toe naar smaak.

6Schil de wortelen en snijd schijfjes om ook direct toe te voegen.

7Laat het geheel ongeveer een kwartier koken.

8De prei met peper en komijnzaad mag je vervolgens ook toevoegen.

9Pureer het geheel met een staafmixer, een blender of keukenmachine.

10Voeg de koriander fijngesneden aan de soep toe, met de droge couscous en kurkuma.

11Laat de soep 10 minuten koken.

12Bereid in een apart schaaltje yoghurt met melk, meng deze ingrediënten zo goed mogelijk samen.

13Zorg dat de soep niet meer kookt en voeg het mengsel vervolgens toe om te voorkomen dat het gaat schiften.

14Roer rustig door de wortelsoep heen tot de massa helemaal weer egaal is en het mengsel van melk en yoghurt goed is vermengt met de rest van de ingrediënten.

15De soep is nu in principe klaar om op te dienen! Schenk de wortelsoep in vier soepkommen en voeg nog meer verse koriander toe om de soep helemaal af te maken en mooi te garneren.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch