De site voor de meest smakelijke gerechten

Hummus maken

By Coen      

september 14, 2019

Doe de kikkererwten in een pan met water en laat ze een nachtje staan zodat ze het water opzuigen en zich als een soort spons maken. De volgende dag haal je het water eruit en spoel je de kikkererwten goed af zodat ze goed schoon worden. Zet de pan met kikkererwten op het vuur en laat ze even op het vuur staan. Voeg na een paar minuten 1 theelepel backing soda toe en roer ongeveer 3 minuten door de pan heen.

Ingredients

Eerst haal je alle benodigde ingrediënten in huis waarmee je de hummus gaat maken. Dit zijn de ingrediënten

Kikkererwten

Backing soda

Water

Tahin

Citroensap

Knoflookteentjes

Zout

Peper

Peterselie

Directions

1Doe de kikkererwten in een pan met water en laat ze een nachtje staan zodat ze het water opzuigen en zich als een soort spons maken.

2De volgende dag haal je het water eruit en spoel je de kikkererwten goed af zodat ze goed schoon worden.

3Zet de pan met kikkererwten op het vuur en laat ze even op het vuur staan.

4Voeg na een paar minuten 1 theelepel backing soda toe en roer ongeveer 3 minuten door de pan heen.

5Voeg vervolgens water toe aan de pan en laat het koken.

6Na een tijdje komen er velletjes en schuim naar boven drijven zorg dat je dit elke keer verwijderd.

7Laat het water ongeveer 20 tot 40 minuten koken.

8De kooktijd ligt aan de kikkererwten die je gebruikt want elke erwt kookt anders.

9Blijf tussendoor goed checken of ze klaar zijn de perfecte erwt moet je tussen je duim en wijsvinger kunnen pletten.

10Giet de kikkererwten af in een andere pan en zorg dat je wat water overhoud.

11Doe de kikkererwten in een blender of foodprocessor.

12En pureer het tot een goed dikke stevige pasta.

13Voeg nu de knoflook tahin en citroensap toe en ongeveer 1,5 theelepel zout terwijl de blender nog draait.

14Voeg daarna het water wat je hebt overgehouden van het koken van de erwten ongeveer 100 ml totdat het de juiste dikte krijgt.

15Maak de hummus wat dunner als dat je het wil want na een tijdje zet de hummus weer uit.

16Pureer de hummus voor ongeveer 5 minuten en giet het daarna in een kommetje zodat het daarna kan uit dikken.

17Als het uit gedikt en klaar is kan het opdienen je kan er nog een beetje olijfolie en chilipoeder op doen om het af te maken.

18Het beste is als je wat kikkererwten achterhoud om nog een mooie toplaag te doen. Eet de hummus op met een stuk pita brood of een stukje Turks brood.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch