De site voor de meest smakelijke gerechten

Hooi gebakken gevulde lamsbout

By Coen      

november 28, 2019

Probeer eens iets anders met geroosterd lamsvlees en laat dit zondagse eten in het hooi garen, het voegt een zoete rokerige smaak toe aan het vlees. Zorg ervoor dat het vrij is van pesticiden. De voorbereiding voor dit gerecht duurt ongeveer 30 minuten en het koken duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Het is te serveren voor 6 personen.

Ingredients

Ingrediënten

250 g boerenkool, stengels verwijderen

4 teentjes knoflook, fijngehakt

4 ansjovis, fijngehakt

1 citroen

70 g verse broodkruimels

1 ½ kg lamsbout, deels uitgebeend, schenkel nog steeds bevestigd

2 trossen rozemarijn

1 bos tijm

100 g hooi, geroosterd

Lams- of kippenbouillon van 500 ml

2 eetlepels olijfolie

Directions

Bereidingen

1Kook de boerenkool in kokend water tot deze zacht is geworden en ververs dan in ijswater.

2Giet af en pers voorzichtig het overtollige water uit de boerenkool en hak het dan grof in stukken.

3Wenk in een kom, roer de knoflook, ansjovis, schil en paneermeel erdoor en breng op smaak door peper toe te voegen.

4Verpak de vulling in de holte van het lamsvlees en bind het vast met een touw – het is geen probleem dat het rommelig is, als er maar gewoon de vulling erin zit.

5Verwarm de oven op 190 graden.

6Meng de kruiden met het hooi, breng over naar een diep braadblik en giet het dan over de bouillon.

7Leg het lamsvlees erop, besprenkel met olie en gooi er zout op.

8Rooster voor 1 uur en 20 minuten voor roze lam, extra 10 minuten voor als je wilt dat het gekookt is en als je wilt dat het goed gekookt is, wacht je nog extra 10 minuten.

9Rust gedurende 20 minuten, snij dan in dikke plakken en serveer.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch