De site voor de meest smakelijke gerechten

Havermout pap

By Coen    

juni 3, 2019

De snelle bereiding voor havermout pap
Meng de 5 eetlepels havermout met de melk en roer dit goed door elkaar. Voeg er ook gelijk het snufje zout bij en verwarm dit gelijk in de magnetron. Blijf erbij staan en roer dit zo goed mogelijk zodat dit niet verband. Wanneer de pap klaar is kan je het verdunnen door er meer melk bij toe te voegen. Wanneer de pap klaar is kun je de blauwe bessen er overheen strooien en er lekker van genieten.

Ingredients

200ml melk

5 eetlepels havermout

Een snufje zout

Een handje vol blauwe bessen

Directions

1Was de blauwe bessen.

2Breng 200ml melk in een pan op het vuur en laat dit goed warm worden, blijf fit ook goed door roeren.

3Wanneer de melk goed warm is kun je de 5 eetlepels havermout erbij doen.

4Dit moet ook goed doorgeroerd blijven worden want de havermout kan verbranden of aan de bodem vast plakken.

5Voeg hierbij ook gelijk het snufje zout en blijf dit doorroeren.

6Dit laat je 10 à 15 minuten op een laag pitje koken.

7Wanneer je de pap te dik vind worden kan je er nog melk bij toevoegen totdat jij het zelf dun genoeg vindt.

8Wanneer dit klaar is met koken laat je dit na wellen. Is het wellen klaar, kun je het serveren in een kommetje en kun je de blauwe bessen er overheen strooien.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch