De site voor de meest smakelijke gerechten

Havermout pannenkoek

By Coen      

juni 3, 2019

Een echte aanrader is om het met honing, blauwe bessen of een banaan te serveren. Je kan er ook voor kiezen om het met andere vruchten te serveren.

Ingredients

150 gram honing

150 gram bevroren (of verse) frambozen

100 gram havermout

¼ theelepel zee zoutvlokken

1 theelepel bakpoeder

1½ theelepel gemalen kaneel

100 ml havermelk, of een andere soort melk die u wilt

1 scharrelei

1 theelepel vanillepasta of -extract

1 tl zonnebloemolie

Directions

1Verwarm de honing en frambozen in een kleine pan op middelhoog vuur, en roer regelmatig, totdat de frambozen ontdooid zijn (bij gebruik van bevroren). Dit duurt niet langer dan 3 minuten.

2Haal de pan van het vuur.

3Doe de haver en het zout in een blender of een keukenmachine met de kleine kom, en verwerkt het tot je er bloem van hebt, een meelachtig meel om zeker te zijn, maar het moet nog steeds fijngemalen zijn.

4Giet het in een kom en roer het bakpoeder en de kaneel erdoor.

5Klop in een maatbeker de melk, het ei en de vanille bij elkaar en roer het natte mengsel vervolgens tot het goed droog is.

6Als het beslag te dik wordt, voeg dan meer melk toe.

7En laat dit beslag niet rusten, anders wordt het te dik.

8Giet een ½ theelepel olie op een gladde, niet-klevende bakplaat (of grote gietijzeren of zware een koekenpan) en smeer het met een stuk keukenrol over het hele oppervlak.

9Zet de bakplaat op een matig vuur en voeg, wanneer het heet is, het beslag toe met een maat van een halve kop, maar vul het voor twee derde volledig.

10Je zou 4 pannenkoeken tegelijk moeten krijgen, en ze hebben ongeveer 2 minuten per kant nodig.

11Over het algemeen, wanneer je de pannenkoeken kookt, draai je ze om als je bubbels naar de bovenste kant ziet komen, en hoewel dat nog steeds waar is, zijn de bubbels hier nogal afgezwakt.

12Schuif dus een spatel onder een pannenkoek na 2 minuten om te zien of de onderkant er gekookt uitziet, en draai dan, en de rest van de pannenkoeken, om en kook nog eens 2 minuten.

13Zoals altijd, druk niet op de pannenkoeken terwijl ze koken en draai ze niet meer dan één keer om.

14Als je de eerste 4 hebt gekookt, stapel ze dan op een bord en dek af met een schone theedoek, smeer de pan dan opnieuw in en ga verder zoals eerder.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch