De site voor de meest smakelijke gerechten

Hartige taart

By Coen      

augustus 26, 2019

Voor het gebak, zet je de bloem, boter, eigeel en 4 theelepel koud water in een keukenmachine. Gebruik de pulsknop om te verwerken tot het mengsel zich bindt. Smeer het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak, verzamel het dan in een gladde bal en rol het zo dun mogelijk uit. Bekleed een flitje met losse bodem en flute van 23 x 2,5 cm, waardoor het deeg gemakkelijker in de basis komt.

Ingredients

Tijd 1 uur en 5 minuten

Voor het gebak

175 g bloem

100 g koude boter , in stukjes snijden

1 eigeel

Voor de vulling

200 g pakje lardon, niet-gerookt of gerookt

50 g Gruyère

200 ml karton crème fraîche

200 ml dubbele crème

3 eieren , goed verslagen

knijp de nootmuskaat

Directions

1Voor het gebak, zet je de bloem, boter, eigeel en 4 theelepel koud water in een keukenmachine.

2Gebruik de pulsknop om te verwerken tot het mengsel zich bindt.

3Smeer het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak, verzamel het dan in een gladde bal en rol het zo dun mogelijk uit.

4Bekleed een flitje met losse bodem en flute van 23 x 2,5 cm, waardoor het deeg gemakkelijker in de basis komt.

5Snij de randen van het deeg in met een schaar (behalve bijsnijdingen) zodat het iets boven het blikje zit (als het krimpt, mag het nu niet onder het niveau van het blik komen).

6Druk het deeg in de fluiten, prik voorzichtig met een vork in de basis en laat het vervolgens 10 minuten rusten.

7Zet een bakplaat in de oven en verwarm de oven tot 200C / ventilator 180C / gas 6.

8Lijntjeset met folie, glanzende kant naar beneden, vul met droge bonen en bak op de hete plaat gedurende 15 minuten.

9Verwijder folie en bonen en bak 4-5 minuten meer tot het deeg bleek goudkleurig is.

10Als u gaten of scheuren opmerkt, breng dan een patstelling aan met gebak.

11U kunt de dag erna nog goedmaken.

12Terwijl het gebak kookt, bereidt u de vulling voor.

13Verhit een kleine koekenpan, frituur de spekjes en bak deze een paar minuten.

14Giet alle vloeistof die eruit komt weg en kook verder tot de spekjes beginnen te kleuren, maar niet knapperig zijn.

15Verwijder en laat uitlekken op papieren handdoeken.

16Snijd driekwart van de kaas in kleine dobbelstenen en rasp de rest fijn.

17Verspreid de in blokjes gesneden kaas en gebakken reepjes over de bodem van de deegkast.

18Klop het met een lepel de crème fraîche om deze te verminderen en sla langzaam de dubbele room in.

19Meng de los geklopte eieren. Breng op smaak (je zou niet veel zout nodig hebben) en voeg nootmuskaat toe.

20Giet driekwart van de vulling in de deegvorm.

21Trek de ovenplank half uit en plaats de taart op de bakplaat.

22Giet snel de rest van de vulling in de pasteibak - je snapt het zo naar de top.

23De geraspte kaas over de bovenkant strooien en de plank voorzichtig terug in de oven schuiven.

24Laat de oven zakken tot 190C / ventilator 170C / gas 5.

25Bak ongeveer 25 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn (het midden mag niet te hard aanvoelen).

26Laat de quiche 4-5 min. Rusten en haal hem dan uit het blik.

27Serveer het na alle stappen gevolgd te hebben vers gebakken uit, maar je kan het ook koud laten afkoelen dat is zeker geen probleem, geniet er van!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch