De site voor de meest smakelijke gerechten

Hartige taart met kip en champignons

By Coen      

december 12, 2018

Een hartige taart met kip en champignons. Een keer wat anders dan de gewone taarten. Dit is een lekkere taart voor in de winter.

Ingredients

5 vellen bladerdeeg ontdooid (hartig)

2 teentjes knoflook

250 gram gesneden champignons

100 ml crème fraîche

400 gram in reepjes gesneden kipfilet(gaar of gekookt)

75 gram ham reepjes

4 gesneden lente uitjes

2 theelepels bloem

125 gram verse roomkaas

1 theelepel mosterd

3 eetlepels fijngesneden peterselie

Een klontje bakboter

Zout en peper

Directions

1Doe een klontje boter in de koekenpan en warm de pan op

2Als de pan warm is doe je de ham reepjes in de pan en bak je ze totdat ze krokant zijn. Roer de reepjes goed door omdat ze niet mogen verbranden

3Voeg vervolgens de uitjes en de knoflook toe. Laat ze even meebakken en zorg dat er goed wordt geroerd

4Voeg nu de gesneden champignons toe

5Zet het vuur wat lager en laat de pan even sudderen

6Nu is het tijd om de 2 eetlepels bloem aan het mengsel toe te voegen

7Roer de mix goed door

8De volgende stap is om de roomkaas, de crème fraîche en de mosterd toe te voegen aan de mix. Blijf de mix lekker doorroeren

9Zet het vuur wat hoger en voeg de kip reepjes en peterselie toe en roer de mix door

10Breng de mix op smaak door er zout en peper aan toe te voegen

11Laat de mix nu wat afkoelen

12Verwarm de oven voor op 180 graden

13Rol de bladerdeeg zo uit dat het groot genoeg is voor een bakvorm

14Druk de bladerdeeg strak aan in de bakvorm en prik gaatjes in de bodem

15Doe nu de afgekoelde mix in de met bladerdeeg beklede bakvorm

16Bak de hartige taart ongeveer 30 à 35 minuten op 180 graden

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch