De site voor de meest smakelijke gerechten

Griekse salade

By Coen    

november 14, 2019

De mensen die wel eens in Griekenland zijn geweest voor vakantie, weten dat je hier ongelofelijk lekker kan eten. Of het nou aan het strand is of in hartje Griekenland overal is het eten bijzonder goed. De eenvoudigheid van deze keuken komt behoorlijk goed tot zijn recht en zorgt voor een voortreffelijke smaaksensatie. Ook hun salades zijn om bij weg te smullen. Met behulp van dit speciale recept heb je rap en eenvoudig een heerlijke traditionele Griekse salade op tafel die bijzonder van smaak is. Deze traditionele Griekse salade is ideaal als een bijgerecht, maar is al helemaal top voor bij de barbecue in de zomer of voor lekker bij de gourmet in de winter.

Ingredients

200 gr Griekse feta

4 roma tomaten

Een halve komkommer

100 gr pitloze olijven

1 ui

1 rode paprika

2 el witte wijnazijn

Halve tl gedroogde oregano

2 takjes munt

1 takje peterselie

1 Virgine olijfolie

1 Zout en peper

1 De bereidingswijze van de Griekse salade

Directions

1Pak de kruiden en groenten en was deze goed met koud water.

2Daarna pak je wat keukenpapier en begin je ze daarmee aftedrogen.

3Maak vervolgens de groenten goed schoon.

4Dit doe je door de schil van de ui te verwijderen met behulp van een klein mesje en de zaadlijst van de paprika te verwijderen ook met behulp van een mesje. Wees hiervoor wel voorzichtig mee, omdat je makkelijk uitschiet met je mes als je de zaadlijst van de paprika verwijderd.

5Verwijder vervolgens ook het harde binnenste gedeelte van de tomaten en snij ze daarna in gelijkmatige blokjes.

Griekse salade

1Een blokje moet ongeveer even groot zijn als het topje van je pink.

2Als je ze hebt gesneden doe je ze vervolgens in een kom.

3Pak de komkommer en paprika en snij deze vervolgens ook in dezelfde grootte als dat je de tomaten hebt gesneden.

4Gooi ze vervolgens ook in de kom.

5Snij de olijven vervolgens doormidden en de ui snij je in dunne ringen.

6Voeg ze allebei ook in de kom.

7Pak nu de schone munt en peterselie en snij deze fijn.

8Voeg ze vervolgens bij de groenten in de kom.

9Hierna pak je de zout en peper en begin je de salade hier me te kruiden.

10Pak nu de feta en snij het in dezelfde kleine blokjes als de groenten.

11Voeg deze vervolgens toe in de kom.

12Pak de virgine olijfolie en vul 3 eetlepels met de olijfolie en giet het vervolgens in de kom.

13Voeg ook de oregano en 2 eetlepels witte wijnazijn toe.

14Vervolgens pak je een garde en klop je beide op tot een soort loperige dressing.

15Na dat je het hebt geklopt tot een soort loperige dressing voeg je het toe aan de groenten en meng je alles goed.

16Ook kan je nog ijsbergsla toevoegen aan het gerecht als je dit lekker vindt smaken.

17Doe de kom met alles erin in de koelkast en haal het er 10 minuten van tevoren uit als je het gaat serveren, ideaal als bijgerecht of bij de gourmet of BBQ

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch