De site voor de meest smakelijke gerechten

Griekse salade met linzen

By Coen      

december 14, 2019

Al het gezonde eten dat er tegenwoordig wordt aangesmeerd om helemaal gezond te worden is ook vaak niet te eten, daarom komen wij nu met een overheerlijk gezond en ook nog eens simpel te bereiden recept. Wij hebben dan ook gekozen voor een overheerlijke Griekse salade met linzen, wij hebben het zelf ook gemaakt en het was echt helemaal top. Het recept hebben wij van een grootmoeder van iemand van de redactie, onze redacteur is hiermee opgegroeid en vond dat het echt op de website moest komen, dus bij deze. Toch zijn er nog wel aardig wat Griekse salades, zo hebben we nog een choriatiki salade, die bestaat Griekse saladeonder andere uit tomaat, olijven, ui, komkommer en feta. Het is een echt boeren gerecht, daarom heet het ook een choriatiki salade want choriatiki betekend namelijk boeren in het Grieks. Dit was een enorm oud gerecht dat vroeger werd gegeten door de Griekse boeren, tegenwoordig zijn er dan ook natuurlijk smaken te vinden van over de hele wereld, en daarom wordt het bijna nooit meer gegeten. Deze salades zijn vaak erg grof en het bevat dan ook erg grote stukken fruit en groeten.

Ingredients

Voor 4 personen

300 gram linzen, het liefst uit blik

6 en een halve el olijfolie

6 el wijnazijn

Een halve komkommer

12 stuks van kerstomaatjes

1 rode ui

Een handje vol rucola

Een handje vol zwarte Griekse olijven

200 gram feta

1 flinke eetlepel gedroogde oregano

Directions

1Allereerst pakken we de linzen erbij en gooien we ze in een zeef, spoel ze goed af en wacht totdat ze goed zijn uitgelekt.

2Giet er vervolgens voorzichtig de helft van de azijn erbij, zorg dat het overal goed verdeeld is, giet vervolgens de helft van de olijfolie erbij, schep het dan weer goed om.

3Al laatste verdeelt u de zout weer eerlijk en schept het nog enkele keren om.

4Nu zijn we aangekomen bij de tomaatjes, pak een scherp mes erbij en snij de tomaten in 4 stukken, zorg ervoor dat de komkommers in vergelijkbare grootte zijn gesneden, u kunt de schil van de komkommer er gewoon om laten zitten.

5Meng deze ook weer met olie, gebruik hiervoor alle resterende olie, doe dit ook met de azijn natuurlijk schep het vervolgens een paar keer goed om.

6Strooi er vervolgens een goed verdeelde laag zout overheen, schep het nog enkele keren om.

7Gooi tijdens het omscheppen de rucola er doorheen.

8Pak een schaal erbij en gooi als eerste de linzen erin, verdeel de linzen goed over de schaal.

9Gooi vervolgens de olijven er overheen en verdeel vervolgens alle overige groenten.

10Pak de fetakaas er bij er kruimel het in zijn geheel af, leg deze is een grote hoeveelheid bovenop.

11Strooi vervolgens de oregano er overheen en als u nog een restje olijfolie over heeft kunt u het er nog overheen gieten.

12Als u geen olijfolie meer heeft dan is het ook helemaal niet erg. Wij geven u wel als tip mee dat het extra lekker is met brood.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch