De site voor de meest smakelijke gerechten

Goulash

By Coen      

december 6, 2019

Wat is Goulash?
Goulash is een Hongaarse soep van vlees en groenten die wordt gekruid met paprika en andere smaakmakers. Het is een populaire maaltijd in heel Europa die al honderden jaren oud is, en veel culturen hebben hun eigen versie van dit heerlijke gerecht sommige dik en stoofpotachtig, andere meer met water

Ingredients

250 gram zout varkensvlees of ongebrand spek, in kleine blokjes gesneden

1 kg klauwplaat, snijd ze in ½ inch stukken

4 kopjes ui, grote dobbelstenen

¼ kopje rode wijnazijn

¼ kopje bloem voor alle doeleinden

2 eetlepels zoete Hongaarse paprikapoeder (gewone paprika als deze niet verkrijgbaar is)

½ fles donker bier zoals Guinness (3/4 kopje)

1 halve kop puree tomaten

6 kopjes rundvlees

2 theelepels karwijzaad

2 theelepels marjolein

2 theelepels droge tijm

8 peterseliestengels

4 medium gepelde knoflookteentjes

2 laurierblaadjes

2 pond gele aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

Koosjer zout en zwarte peper naar smaak

Zure room, voor het serveren

Gehakte lente-uitjesgroenten, voor garnering

Russisch roggebrood of roggebrood brood, voor het serveren

Directions

1In een 5 liter pan op middelhoog vuur, kook varkensvlees totdat het knapperig is en verwijder het vervolgens in een grote kom, waardoor er vet in de pot blijft.

2Schroei het rundvlees in 3-4 porties gedurende 3-4 minuten per portie. Verwijder elke portie in dezelfde kom als het zoute varkensvlees.

3Voeg de uien toe, verlaag het vuur tot medium en roer om te combineren. Voeg dan het rund en zoutvarkensvlees toe aan de bovenkant van de uien. Na ongeveer vijf minuten roeren en nog eens drie minuten koken.

4Voeg de azijn toe en kook om te verdampen, ongeveer twee minuten.

5Voeg de bloem en paprika toe en kook gedurende drie minuten met een houten lepel om te zorgen dat het niet aan de bodem blijft kleven.

6Voeg nu bier toe en mix om te combineren en schraap alle bruine stukjes van de bodem van de pan.

7Voeg de tomaten en de bouillon toe en verhoog het vuur om het mengsel aan de kook te brengen.

8Terwijl de pot opwarmt, leg je de karwij, marjolein, tijm, peterseliestengels, knoflook en laurierblaadjes in een stuk kaasdoek en zet je het vast met touw en voeg het toe aan de pot.

9Eenmaal verhit, verminderen tot een sudderen en kook 45 minuten en zorg ervoor dat het niet aan de bodem blijft plakken. De laatste 15 minuten moet je goed opletten of het proces wel goed verloopt

10Nadat het vlees 45 minuten gekookt is, voeg de aardappelen toe en kook 20-25 minuten langer of tot de aardappelen gaar zijn. Gebruik een roer om te voorkomen dat hij blijft plakken. Proef en pas zo nodig kruiden aan. Verwijder de specerijzak en gooi hem weg.

11Serveer met zure room en lente-uitjes bovenop en Russische rogge of roggebrood brood aan de zijkant.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch