De site voor de meest smakelijke gerechten

Gold medal koekjes

By Coen      

februari 11, 2020

Heerlijke warme koekjes! Geniet van deze gemakkelijk te maken klassiekers in je mond.

Ingredients

Gold Medal bloem voor alle doeleinden.

1 eetlepel suiker.

3 theelepels bakpoeder.

1 theelepel zout

½ Bakvet, boter of margarine.

3/4 Kop melk.

Directions

1Verwarm de oven tot 200 graden Celsius. Roer in een middelgrote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout tot het gemengd is. Snijd het bakvet in met een blender of vork, totdat het mengsel eruit ziet als fijne kruimels. Roer de melk erdoor totdat het mengsel een zacht deeg vormt en de zijkant van de kom verlaat (het deeg zal zacht en plakkerig zijn).

2Bestrooi het meel zachtjes over een snijplank of aanrecht. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak, zachtjes in de bloem rollen om te bestrijken. Om deeg te kneden, vouw het deeg naar u toe. Met de hakken van je handen, duw het deeg voorzichtig van je weg met een korte schommelbeweging. Verplaats het deeg een kwartslag en herhaal het 10 keer. Deeg voelt veerkrachtig en soepel aan.

3Op het met bloem bestrooide oppervlak gelijkmatig het deeg vlak maken, met de handen of een deegroller, tot het deeg 1 centimeter dik is.

4Voordat u elk koekje snijdt, dipt u een 5 centimeter ronde snijder in meel om het licht te bekleden, zodat het netjes door het deeg snijdt zonder te kleven. Om te snijden, duwt u de snijder recht naar beneden door het deeg zonder te draaien of draaien. Snijd de koekjes zo dicht mogelijk bij elkaar. Op een niet-ingevroren koekjesblad, plaats koekjes ongeveer 1 centimeter van elkaar voor koekjes met knapperige kanten, of plaats met zijden die aanraken voor koekjes met zachte kanten.

5Bak 10 tot 12 minuten of tot ze goudbruin zijn. Onmiddellijk verwijderen uit het bakplaat. En warm serveren

6Eet smakelijk!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch