De site voor de meest smakelijke gerechten

Gevulde linzensoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Linzensoep is een ideaal gerecht om in de winter te eten, bij deze gevulde linzensoep is dat al helemaal het geval! De linzensoep is flink gevuld, want je vindt er onder andere aardappels, uien, wortel en rookworst in. De linzensoep lijkt op het eerst oog een klein beetje op erwtensoep en zo moet hij volgens mij ook gegeten worden. Je kunt er eventueel iets meer wortel aan toevoegen, zo wordt de soep nog wat zoeter. De soep kun je invriezen wanneer er nog over is, maar op een koude winterdag komt de soep gemakkelijk op!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 1 hr 40 mins

Ingredients

Ingrediënten

Aardappelen - 3 flinke

Knolselderij

Winterwortel - 1 stuk

Uien - 2 stuks

Preien - 2 stuks

Knoflook - 3 teentjes

Bruine linzen - 500 gram

Tomaten in blik - 1 liter

Ontbijtspek - 200 gram

Runderbouillon - 2 liter

Laurier - 3 blaadjes

Tijm - 10 gram

Rode wijn - 1 glas

Rookworst - 1 stuk

Olijfolie

Peper en zout

Directions

Instructies

1Snijd ontbijtspek in blokjes en bak de blokjes in een koekenpan tot de spek mooi bruin wordt.

2Pak een grote soeppan waar gemakkelijk 4 tot 5 liter soep in past. Stop een behoorlijke scheut olijfolie in de bodem van de pan. Snijd de geschilde aardappel, knolselderij, prei en ui in gelijke stukjes. Pers de teentjes knoflook fijn en voeg ook deze toe om op hoog vuur te garen.

3Nu het tijd voor de bruine linzen! Voeg de linzen eerst aan het geheel toe en voeg dan de bouillon en alle kruiden toe.

4Snijd de tomaten uit blik in kleine stukjes en stop deze met het bijbehorende sap en een glas rode wijn ook in de grote soeppan.

5Laat de totale massa een uurtje koken en roer af en toe door de soep om het geheel gelijkmatig te laten garen. Proef af en toe goed en wacht tot de linzen gaar zijn.

6Voeg nu de spekjes en een snufje zout aan de soep toe. Het zout mag nu pas worden toegevoegd, het duurt namelijk erg lang voor linzen gaar worden in zout water.

7Gebruik nu een staafmixer om de totale massa te pureren, doe dit om de massa lekker smeuïg te maken.

8Snijd de gekookte rookworst in stukjes en leg deze in de soep.

9Eventueel kan de soep nog verder op smaak worden gebracht met peper en zout, proef goed om de juiste hoeveelheden te gebruiken.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch