De site voor de meest smakelijke gerechten

Gehaktbrood oven

By Coen      

februari 7, 2020

Gehaktballen: Ditzelfde recept kan worden gebruikt om gehaktballen te maken in plaats van een brood.

Ingredients

1 kopje gescheurde stukjes brood, of 1 kopje broodkruimels

1/2 kopje hele of 2% melk

1 kleine ui, in kleine blokjes gesneden

1 kleine wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden

1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden

2 tot 3 teentjes knoflook, gehakt

1/2 theelepel gedroogde tijm

1 eetlepel tomatenpuree

2 pond gemalen vlees - rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees, lamsvlees of een mix

2 grote eieren, geslagen

2 theelepels Worcestershire-saus

1 theelepel zout

Peper naar smaak

1/2 kopketchup, bbq-saus of andere saus om te coaten (optioneel)

1/2 pond spek (optioneel)

uitrusting

-Bakplaat, braadpan, ovenschaal of broodpan

-Aluminiumfolie

-Kopjes en lepels meten

-Vork

-Koekepan

-Mengkom

Directions

1Verwarm de oven tot 200° C: zet de oven op voorverwarmen en plaats een rooster in het onderste derde deel van de oven. Bekleed een bakplaat of een andere ovenschaal met aluminiumfolie.

2Week de stukjes brood in de melk: combineer de stukjes brood en de melk in een kleine kom. Laten staan tot het brood is gebroken tot een dikke pap, af en toe roeren en druk het brood tegen de zijkanten van de kom. Je kunt de korstjes op het brood achterlaten of inkorten voordat je in de pan gaat; Als je ze laat liggen, verwijder dan alle grote stukken die na het weken niet zijn afgebroken.

3Kook de groenten: verwarm een paar theelepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden uien, wortels en selderij toe. Kook tot de uien doorschijnend zijn en de wortels zijn zacht geworden ongeveer 6 tot 8 minuten. Als de groenten bruin beginnen te worden, zet dan het vuur lager. Voeg de knoflook toe en roer tot het geurig is, ongeveer 30 seconden. Voeg de tijm en tomatenpuree toe en roer tot een laagje. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

4Maak de gehaktbroodmix: combineer in een grote mengkom gemalen vlees, losgeklopte eieren, saus, zout en peper, gedrenkt brood en melk en de gekookte groenten. Gebruik je handen om de ingrediënten samen te werken tot ze gecombineerd zijn.

5Vorm het brood: breng het gehaktbroodmengsel over op je met folie beklede bakplaat of ovenschaal. Vorm het in een brood van ongeveer 9 centimeter bij 5 centimeter.

6Smeer het brood in met ketchup of spek, Spreid 1/4 kopje van het ketchupmengsel over het gehaktbrood. Als alternatief, drapeer het brood met plakjes bacon.

7Bak gedurende 45 minuten: bak het gehaktbrood gedurende 45 minuten en verdeel met de resterende 1/4 kop ketchup, indien gebruikt.

8Bak nog eens 10 tot 15 minuten: Bak het brood nog 10 tot 15 minuten (ongeveer 1 uur totaal), tot het midden van het brood ten minste 80 ° F registreert op een thermometer die direct kan worden gelezen.

9Koel 15 minuten voor het opdienen: laat het brood minstens 15 minuten afkoelen voordat je het serveert. Als je gehaktbrood in een broodpan hebt gebakken, laat u het vloeibare vet voorzichtig uitlekken voordat je het gehaktbrood op een snijplank legt. Snijd in dikke plakken en serveer. Restanten worden maximaal een week gekoeld bewaard, of kunnen tot 3 maanden worden ingepakt en ingevroren.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch