De site voor de meest smakelijke gerechten

Gehaktbal recept

By Coen      ,

december 7, 2019

Combineer de melk en broodkruimels. Plaats de paneermeel in een kleine kom, giet de melk in en roer om te combineren. Leg apart terwijl je de rest van het gehaktbalmengsel bereidt. De broodkruimels absorberen de melk en worden drassig. Klop het ei, zout, peper, Parmezaanse kaas en peterselie. Klop het ei in een grote kom tot het gebroken is. Voeg de Parmezaanse kaas, peterselie, zout en een flinke hoeveelheid zwarte peper toe en klop om te combineren.

Ingredients

1/2 kopje fijne, droge broodkruimels

1/2 kopje melk

1 groot ei

1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas

1/4 kopje fijngehakte verse peterseliebladeren

2 theelepels Kosher zout

Vers gemalen zwarte peper

1 pond gemalen vlees, zoals rundvlees, varkensvlees, kalkoen, kip of kalfsvlees, of een mix

1/2 kopje fijngesnipperde ui (of geraspt op een grove rasp)

1 teentje knoflook, fijngehakt

uitrusting

Kommen mengen

Mes

Snijplank

Rasp

Bakplaat

Oven

Directions

1Combineer de melk en broodkruimels. Plaats de paneermeel in een kleine kom, giet de melk in en roer om te combineren. Leg apart terwijl je de rest van het gehaktbalmengsel bereidt. De broodkruimels absorberen de melk en worden drassig.

2Klop het ei, zout, peper, Parmezaanse kaas en peterselie. Klop het ei in een grote kom tot het gebroken is. Voeg de Parmezaanse kaas, peterselie, zout en een flinke hoeveelheid zwarte peper toe en klop om te combineren.

3Voeg het gemalen vlees toe. Voeg het vlees toe aan het eimengsel. Gebruik uw handen om het eimengsel grondig in het gemalen vlees te mengen.

4Voeg de uien en geweekte broodkruimels toe. Voeg de uien, knoflook en geweekte broodkruimels toe. Meng ze grondig met je vingers in het vlees. Probeer het vlees niet te overwerken; knijp het vlees tussen je vingers in plaats van het te kneden.

5Vorm het vlees tot gehaktballetjes. Knijp een stukje van het vleesmengsel af en rol voorzichtig tussen je handen om een 1 cm gehaktballetje te vormen (elk ongeveer 2 eetlepels). Ga door met vormen totdat al het vlees is gebruikt.

6Optie 1: Rooster of rooster de gehaktballetjes in de oven. Leg de gehaktballen op een afstand van elkaar op een bakplaat. Kook onder de grill gedurende 20 tot 25 minuten of bak 25 tot 30 minuten op 200 ° C. (Let goed op of gehaktballen met mager vlees worden gemaakt.) De gehaktballetjes worden gaar en de buitenkanten bruin en wanneer ze in het midden 90 ° C op een directe leesthermometer registreren. Serveer onmiddellijk.

7Optie 2: kook de gehaktballetjes direct in saus. Breng een marinade of andere pastasaus aan de kook en voeg zoveel gehaktballetjes toe dat deze lekker in de pan passen. Dek af en laat het 30 tot 35 minuten sudderen. De gehaktballetjes worden gedaan wanneer ze gaar zijn en registreren 90 ° C in het midden op een directe leesthermometer. Serveer onmiddellijk.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch