De site voor de meest smakelijke gerechten

Gehaktbal recept 2

By Coen      

januari 7, 2020

Maak eerst de gehaktballen. Verdeel de worstschillen en pers het vlees uit in je grootste mengkom. Voeg het gehakt, de ui, peterselie, Parmezaanse kaas, paneermeel, geklopte eieren en veel kruiden toe. Krijg je handen en meng je heel goed hoe meer je het gehakt knijpt en drukt, hoe teder de gehaktballen zullen zijn.

Ingredients

8 goede varkensworstjes

1kg gehakt

1 ui, fijn gesneden

½ een grote bos platbladige peterselie, fijn gesneden

85 g Parmezaan, geraspt, plus extra om te serveren als je wilt

100g verse broodkruimels

2 eieren, geslagen met een vork

Olijfolie, voor het braden

spaghetti, serveren (je hebt ongeveer 100 g per portie nodig)

Voor de saus

3 eetlepels olijfolie

4 knoflookteentjes, geplet

4 x 400 g blikjes gehakte tomaat

125 ml rode wijn (optioneel)

3 eetlepels basterdsuiker

½ een grote bos platbladige peterselie, fijn gesneden

enkele basilicumblaadjes

Directions

1Maak eerst de gehaktballen. Verdeel de worstschillen en pers het vlees uit in je grootste mengkom. Voeg het gehakt, de ui, peterselie, Parmezaanse kaas, paneermeel, geklopte eieren en veel kruiden toe. Krijg je handen en meng je heel goed hoe meer je het gehakt knijpt en drukt, hoe teder de gehaktballen zullen zijn.

2Verwarm de oven op 220 C / 200 C ventilator / gas 7.

3Rol het gehaktmengsel op in ongeveer 50 balletjes van een golfbal. Leg ingevroren gehaktballetjes weg, laat ongeveer 5 per portie toe en spreid de rest uit in een groot braadblik de gehaktballetjes zullen beter bruin worden als ze een beetje uit elkaar liggen.

4Sprenkel met een beetje olie (ongeveer 1 theelepel per portie), schud om te bekleden en bak dan 20-30 minuten bruin.

5Maak intussen de saus. Verhit de olie in je grootste pan. Voeg de knoflook toe en laat het gedurende 1 minuut sissen. Roer de tomaten, wijn, indien gebruikt, suiker, peterselie en kruiden erdoor.

6Laat het 15-20 minuten sudderen tot het iets dikker is. Roer de basilicumblaadjes erdoor, als je ze gebruikt, lepel je alle porties uit om in te vriezen en voeg je de gekookte gehaktballetjes toe aan de pan om warm te blijven terwijl je de spaghetti kookt.

7Schep de saus en gehaktballetjes over de spaghetti, of roer ze allemaal door elkaar en serveer met extra Parmezaanse kaas en een paar basilicumbladeren, als je wilt.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch