De site voor de meest smakelijke gerechten

Gegratineerde kokkels met knolselderij en parmezaan

By Coen      

januari 9, 2020

Heb je inspiratie nodig voor wat er vanavond op tafel moet komen? Dan zit je hier goed want we hebben hier een lekker recept voor je en de hoeveelheid ingrediënten zijn gebaseerd op vier personen. Voor het recept voor gegratineerde kokkels met knolselderij en parmezaan heb je niet echt veel ingrediënten voor nodig dus dit betekent dat het wel een simpel stappenplan wordt om dit heerlijke gerecht te kunnen bereiden. Lees hieronder welke ingrediënten je nodig hebt voor het gerecht, tevens is het handig om even in de kasten te kijken want het kan zijn dat je een aantal ingrediënten al in huis kunt hebben. Vervolgens staat er ook het stappenplan die je kan volgen om deze heerlijke maaltijd te maken.

Ingredients

1 k kokkels

500 gram knolselderij

2 gepelde banaansjalotten

1/4 bos gewassen peterselie (plat)

Directions

1Stap 1: Met behulp van een scherp mesje kan je de schelp van de kokkel voorzichtig open maken. Je zet de punt namelijk op het slotje ervan waarna je het gaat wrikken. Schraap vervolgens het vlees dat aan de ene kant van de schelp zit met beleid los en zorg dat je dit voorzichtig doet.

2Stap 2: Je legt de schelp daarna met het vlees op een ovenplateautje en dit naar boven, gooi daarna de schelp die leeg is weg.

3Stap 3: Nu begin je met het schillen van de knolselderij. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes, dit wordt ook wel ragfijne brunoise genoemd. Snipper daarna de sjalotten en doe dit net zo fijn als dat je bij de knolselderij hebt gedaan.

4Stap 4: Je plukt dan de peterselie waarna je deze gaat hakken. Fruit vervolgens de sjalot en de knolselderij en doe dit in de boter. Doe wat peterselie erbij wanneer deze groenten van kleuren beginnen te veranderen. Dit alles breng je op smaak door een beetje zout en peper toe te voegen. Je kan daarna het vuur even uitzetten.

5Stap 5: Met behulp van een lepel doe je de sjalot, peterselie en de knolselderij over de kokkels heen en zet dit vervolgens voor enkele minuten onder een grill/oven, dit doe je zodat ze stevig gaan worden. Haal dan de schelpen die onder de grill/oven staan even weg waarna je er de geraspte Parmezaanse kaas overheen strooit. Je kan ze dan weer terugleggen en dit doe je totdat ze beginnen met licht van kleur te veranderen.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch