De site voor de meest smakelijke gerechten

Gebakken mosselen

By Coen      

april 12, 2019

Boen de mosselen heel goed en verwijder de baarden. Gooi alle beschadigde granaten en die die niet strak sluiten wanneer op de rand van de gootsteen getikt.

Ingredients

Recept 1

24 zeer grote levende mosselen

1 dik snee brood van een dag oud brood

25 g / 1 oz walnoot helften

100 g boter , in blokjes gesneden

4 knoflookteentjes, grof gehakt

1 el vers citroensap

1 el geraspte Parmezaanse kaas

3 dragon takjes, bladeren gestript en grof gehakt

kleine bosjes gekrulde peterselie , grof gehakt

Recept 2

1kg mossel in hun schelpen

50 g geroosterd broodkruim

schil 1 citroen

100 g knoflook en peterselieboter

Directions

Recept 1

1Boen de mosselen heel goed en verwijder de baarden.

2Gooi alle beschadigde granaten en die die niet strak sluiten wanneer op de rand van de gootsteen getikt.

3Goed uitspoelen.

4Doe alle mosselen in een middelgrote pan en bedek met een goed passend deksel.

5Leg het op hoog vuur en bak 2 minuten, schud de pan tot halverwege, totdat alle schelpen zijn opengestoomd maar de mosselen nog maar net gaar zijn.

6Gooi alle niet open.

7Kruip in een vergiet en laat afkoelen.

8Scheur het brood in ruwe stukjes, doe er een keukenmachine in en vermeng dit tot kruimels.

9Wrijf de walnoten tussen je handen om een aantal van de perkamentachtige vellen te verwijderen.

10Voeg de walnoten, boter, knoflook, citroensap en Parmezaanse kaas toe aan de kruimels.

11Breng op smaak met een goede snuf zout en gemalen zwarte peper. Blitz tot alle ingredi├źnten beginnen te mengen.

12Voeg de kruiden toe aan de vulling en mix tot het wordt gecombineerd met de boter.

13Verwarm de grill tot de warmste stand.

14Neem elke mossel en prijs voorzichtig de helft van elke schaal.

15Laat overtollige vloeistof wegvloeien. Leg de mosselen in hun resterende schaaltjes op een kleine bakplaat.

16Met behulp van een theelepeltje en je vinger, het opvulmengsel verdelen over elke mosselschaal en ervoor zorgen dat de mossel zelf volledig bedekt is.

17Plaats de lade vrij dicht bij de grill en laat ongeveer 2 minuten koken totdat de vulling bleek goudbruin is en de mosselen heet zijn en worden omringd door de gesmolten boter.

18Breng de schelpen over op 2 borden en eet meteen.

Recept 2

1Boen de mosselen en trek eventuele baarden eraf.

2Spoel in verschillende wisselingen koud water, gooi alle openingen weg en sluit niet wanneer je tegen de zijkant van de gootsteen tikt.

3Giet de mosselen af en doe ze in een grote pan met een scheutje water.

4Breng aan de kook, dek de pan af en schud af en toe tot de mosselen open zijn - dit duurt 2-3 minuten.

5Giet goed af en gooi alle resten weg die nog steeds gesloten zijn.

6Verwarm de grill tot hoog.

7Meng de kruimels en de schil.

8Verwijder een kant van elke schaal en verspreid een beetje boter op elke mossel.

9Zet op een bakplaat en besprenkel met kruimels. Grill 3-4 minuten tot ze knapperig zijn.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch