De site voor de meest smakelijke gerechten

Franse mosterdsoep met saffraan

By Coen    

oktober 11, 2018

Saffraan is een plant waar de gelijknamige specerij uit wordt gewonnen. Saffraan is van oorsprong een Arabisch woord, een woord dat eigenlijk geel betekent. 90% van de productie van saffraan vindt plaats in Iran. Saffraan wordt gebruik in sauzen, desserts en ook in deze Franse mosterdsoep.

Ingredients

150 gram fetakaas

50 gram boter

2 sjalotjes

1 envelopje saffraan

2 eetlepels fijne Dijon mosterd

1 eetlepel grove mosterd

40 gram bloem

1 liter groentebouillon

50 ml droge witte wijn

Verse bieslook

Versgemalen peper

Directions

1Verwarm ongeveer 35 gram van de boter. Schil en versnipper een sjalotje om deze vervolgens aan de gesmolten boter toe te voegen. Voeg ook de saffraan toe en fruit de ui op een laag vuur.

2Verwarm het overige deel van de boter in een andere pan met de twee soorten mosterd. De zure smaak van de mosterd zal op deze manier verdampen, waardoor de mosterdsoep straks iets minder pittig is. Op deze manier maak je de mosterdsoep voor iedereen toegankelijk!

3Voeg nu de bloem aan de sjalotjes toe en roer tot de klontjes uit de bloem zullen verdwijnen. De bloem zal in een aantal minuten al gaar zijn.

4Voeg ook de mosterd toe en roer het geheel.

5Roer vervolgens de groentebouillon beetje voor beetje bij het mengsel. Doe het scheutje voor scheutje en voeg pas meer toe als het gehele mengsel glad is. Lukt het je om alle bouillon aan de mosterdsoep toe te toevoegen? Dan kun je ook het scheutje droge witte wijn aan de soep toevoegen.

6Breng de mosterdsoep op smaak met versgemalen peper en proef of je de juiste smaak te pakken hebt.

7Laat de soep goed warm worden en voeg op het eind nog een aantal stukjes bieslook toe voor de smaak en ter decoratie.

8Snijd de fetakaas in kleine stukjes en vul hier eerst de soepkommen mee.

9Schenk de hete soep over de bergjes met fetakaas.

10De soep is klaar om op te eten! Voeg nog extra peper toe als je dat lekker vindt.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch