De site voor de meest smakelijke gerechten

Entrecote braden

By Coen      

januari 8, 2020

Entrecote is een stuk premium gesneden rundvlees. Het stuk vlees is van de dunne lende afgesneden en heeft een klein dun vet randje.  Als je entrecote letterlijk vertaald betekent het  ‘ tussen in de ribben ‘. Voeger werd het stuk  ‘ entrecote vlees   ‘ dan ook van tussen de ribben weg gesneden.

Er zijn een aantal verschillende soorten entrecote vlees:

• Club steak of terwijl ‘ cote a l’os  ‘. Dit is een stuk vlees dat word gesneden vanuit de zes rib. Aan elk stuk steak zit een rib vast.

• Entrecote a la minute. Dit is en stuk vlees  dat heel dun gesneden is en geschikt voor één persoon. Dit stuk vlees is dan ook binnen één minuut klaar om te eten.

• De T – bone steak.  Dit stuk vlees word gesneden van heel de runder lende inclusief het filet. In de  T – bone steak zit een stuk been dat de T vorm heeft. Dit is de halve ruggengraat. De T – Bone Steak bevat verder ook een stuk filet en soms ook geen filet, ook bevat het stuk vlees een stuk entrecote.  Een T – bone steak is meestal 0.5 inch dik of 5 mm.

• Porterhouse steak.  Dit is een stuk T – bone steak met waar een groot stuk filet aanzit.  Volgends de regelingen van het ‘ U.S. Department of Agriculture’s Institutional  Meat Purchase Specifications ‘ moet een stuk Porthouse steak minimaal 12.5 inches dik zijn of terwijl 32 mm.

 

Ingredients

Entrecote vlees

Beetje zonnebloem olie

40 gram boter

Zout en zwarte peper naar smaak

Directions

1Haal de entrecotes een half uur voor het braden uit de koelkast.

2Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

3Verwarm ongeveer vier eetlepels zonnebloem olie in een koekenpan en bestrooi ondertussen beide kanten van het vlees met zout naar smaak.

4Zet het vlees in de pan en bak deze aan beide kanten goed goud / bruin. Voeg na een paar minuten de boter toe en keer het vlees regelmatig om.

5Laat het vlees garen in de pan tot het naar wens is.

6Haal het vlees uit de pan, leg het in aluminiumfolie en kruid het met zout en zwarte peper naar smaak en verpak het dan voor ongeveer 10 minuten.

7Haal het vlees uit het folie en eten maar !

Eetsmakelijk !

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch