De site voor de meest smakelijke gerechten

Eenvoudige vissoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Bouillabaisse of vissoep is een relatief bewerkelijke soep om zomaar klaar te maken. Het kan gelukkig een stuk eenvoudiger en onder andere visbouillon helpt bij het sneller bereiden van deze heerlijke vissoep.

Ingredients

Ingrediënten

500 ml visbouillon

500 gram tomatensaus

500 gram kabeljauwfilet

2 courgettes

1 venkel

5 eetlepels crème fraîche

Basilicumblaadjes

Sambal naar smaak

Peper en zout

Directions

1Bereidingswijze

2Schenk de tomatensaus samen met de bouillon in een grote soeppan.

3Laat het geheel voor ongeveer drie minuten koken.

4Was de courgette en snijd deze in plakjes.

5Snijd reepjes van de venkel.

6Voeg de courgette en venkel toe aan de vissoep en laat deze ingrediënten voor ongeveer twee minuten meegaren.

7500 gram kabeljauwfilet mag in gelijke stukken worden gesneden. Ongeveer 5 centimeter per stukje is de juiste maat.

8Werp de stukken kabeljauwfilet en laat de stukken voor ongeveer 2 minuten meegaren.

9Roeren moet je niet doen! De kabeljauwfilet zal op dit moment direct uit elkaar vallen en bij het opdienen van de soep wil je dat de stukjes vis nog steeds heel zijn.

10Voeg de basilicum toe aan de soep, maar laat dit niet te lang koken. De blaadjes moeten nog steeds een beetje knapperig zijn en de kruidige smaak behouden.

11De soep mag op smaak worden gebracht met een klein beetje peper en zout. Proef de soep als je denkt dat de juiste smaak is bereikt.

12Is de smaak nog steeds een beetje flauw? Voeg dan nog meer peper en zout toe.

13Voor het serveren van de soep mag er een klein beetje soep en crème fraîche aan de soep worden toegevoegd.

14Proef goed of de soep nu op smaak is en roer het geheel nog steeds niet!

15Bij het opdienen van de soep mag je nogmaals een schepje crème fraîche toevoegen.

16Uiteraard kun je na het opdienen alsnog peper en zout toevoegen. Afhankelijk van het soort tomatensaus of de sambal die je gebruikt zal de vissoep niet altijd direct op smaak zijn. Voeg extra smaakmakers toe om tot de juiste smaak te komen (sambal, kruiden of zout).

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch