De site voor de meest smakelijke gerechten

Eenvoudige champignonsoep

By Coen    

oktober 11, 2018

Als je voor de eerste keer champignonsoep klaar gaat maken dan kun je het beste voor de eenvoudige champignonsoep kiezen. Als je het dan eenmaal door hebt kun je er altijd wat lekkers aan toevoegen en variëren, maar eerst maar eens deze lekkere champignonsoep maken! Dus heb je alles in huis en heb je zin in soep? Dan weet je nu wat je kunt doen!

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 40 mins

Ingredients

3 eetlepels olijfolie, verdeeld

2 kleine uien, in blokjes gesneden

1 eetlepel geperste knoflook

12 middelgrote champignons, gesneden

4 eetlepels gehakte verse peterselie

1 1/2 theelepels zout

1 1/2 eetlepel grof gemalen zwarte peper

6 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm

750 ml sterke kippen-of groentebouillon

Directions

1Je verhit nu 1 eetlepel olie in een middelgrote pan tot deze heet is. Dan voeg je hier de uien aan toe.

2Bak vervolgens de uien op middelhoog vuur tot ze gaar beginnen te worden.

3Wanneer de uien gaar beginnen te worden voeg je de knoflook toe en bak tot het begint te geuren.

4Je neemt nu de champignons met de resterende olie en deze doe je in de pan. Je zet nu de temperatuur op laag-medium.

5Je gaat nu de champignons kort roerbakken en zet dan de deksel op de pan en laat het geheel twee minuten stomen.

6Je verwijdert nu de deksel van de pan en zet het vuur op medium. Roerbak dan de champignons verder tot ze zacht zijn. Als ze zacht zijn doe je er de peterselie bij.

7Je roert nu de peterselie, zout en peper er doorheen en dan voeg je de gesneden aardappelen toe.

8Doe er dan de bouillon bij en draai het vuur tot medium-hoog. De soep zal nu aan de kook raken.

9Je laat nu de soep sudderen, onder af en toe roeren. De deksel laat je half op de pan. Dit doe je tot de aardappelen zacht zijn (ca. 20 minuten). Haal het geheel dan van het vuur en laat het vijf minuten staan.

10Je kunt nu de blender nemen en de soep mixen tot deze glad is.

11Als de soep gemengd is, zet je de soep terug op een matig vuur. Je moet dan continu roeren met name onderin de pan.

12Zorg er voor dat de soep door en door verwarmd is.

13Je kunt de champignonsoep met roggenbrood serveren.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch