De site voor de meest smakelijke gerechten

Eenhoorn cupcakes

By Coen      

september 27, 2019

Verwarm de oven op 180C / 160C ventilator / gas 4 en bekleed een 12-gaats cupcake-bakblik met papieren vormpoppen. Doe alle cake-ingrediënten in een kom en klop met elektrische kloppers gedurende 3-4 minuten tot ze licht en bleek zijn. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de kisten en bak gedurende 20 minuten of totdat een cocktailstick die in het midden van een van de cakes is gestoken, er schoon uitziet. Laat afkoelen op een rooster.

Ingredients

Tijd 50 minuten

Voor de cupcakes

150 g witte basterdsuiker

2 eieren

100 g boter , gesmolten

150g zelfrijzend bakmeel

Voor de vanillesiroop

3 eetlepels ahornsiroop

1 theelepel vanille-extract

Voor de botercreme

200 g boter , verzacht

300 gr poedersuiker

4 theelepels melk

Paar druppels vanille-extract

Kleurstof voor levensmiddelen (we gebruikten roze, groen en blauw)

Versieren

Selectie van snoep en hagelslag (we gebruikten honderden en duizenden, chocoladeknopen, witte chocoladesterren, Smarties en gekleurde suiker).

Directions

1Verwarm de oven op 180C / 160C ventilator / gas 4 en bekleed een 12-gaats cupcake-bakblik met papieren vormpoppen.

2Doe alle cake-ingrediënten in een kom en klop met elektrische kloppers gedurende 3-4 minuten tot ze licht en bleek zijn.

3Verdeel het mengsel gelijkmatig over de kisten en bak gedurende 20 minuten of totdat een cocktailstick die in het midden van een van de cakes is gestoken, er schoon uitziet.

4Laat afkoelen op een rooster.

5Meng de ahornsiroop, vanille-extract en 1 el water.

6Gebruik een cocktailprikker om een ​​paar kleine gaatjes in elk van de gekoelde cupcakes te prikken en laat dan een beetje van de siroop over elk van hen borrelen.

7Klop de boter, poedersuiker, melk en vanille tot een glad en bleek geheel samen.

8Doe de helft van de botercrème in een kom en laat het zoals het is, en verdeel de andere helft in 3 kommen.

9Gebruik de kleurstof om een ​​roze, een lichtgroene en een lichtblauwe kleur te verven en breng ze vervolgens allemaal over in een grote spuitzak met een groot stervormig mondstuk, inclusief de vlakte.

10Buig de wervelingen over de cupcakes - terwijl de botercrème door de zak komt, zullen de kleuren gaan mengen en veranderen terwijl je het aanbrengt.

11Versier de toppen van de cupcakes met je favoriete hagelslag als je wilt.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch