De site voor de meest smakelijke gerechten

Duitse aardappelsalade

By Coen      

augustus 30, 2019

Mijn oma is overigens niet geheel Nederlands, ze is half Duits. Dit is ook de reden dat er erg veel Duits bij ons thuis werd gekookt vroeger daarom ben ik ook een enorme fan van Duits eten. Ook op jongen leeftijd begon ik al mee te koken samen met mijn oma, ik herinner er niet veel meer van maar ik vond het wel altijd erg leuk. Nu is mijn lieftallige oma op een leeftijd waar op ze niet meer kan koken maar ze vindt het alsnog wel erg lekker eten.
Toch aten wij ook altijd Nederlands, maar hier speelde de aardappels altijd een hele andere rol in het gerecht. Bij de Nederlandse gerechten werd het altijd gecombineerd met vlees en groentes, daarom vind ik deze overheerlijke aardappelsalade ook wel lekker voor de verandering.

Ingredients

Deze ingrediënten zijn trouwens voor 4 mensen.

1 kilogram vastkokende aardappels

2 theelepels gladde mosterd

3 theelepels suiker

100 milliliter augurkennat (Dit is het sap uit het augurkenpotje)

100 milliliter zonnebloemolie

1 goede appel (Wij raden Elstar aan voor de frisse smaak)

4 augurken

1 ui

Teentje knoflook

Half bosje bieslook

Zout en peper

1 theelepel komijnzaad

Directions

1Schil allereerst alle aardappels voorzichtig af en leg ze in een pannetje, laat vervolgens een laagje water in het pannetje lopen, zet het pannetje dan op middelhoog vuur en wacht tot ze zijn gaargekookt.

2Wanneer ze zijn gaargekookt kunt u ze in een schaaltje leggen en ze laten afkoelen.

3Nu gaan we de dressing voor de aardappels maken, gooi de komijn, knoflook, peper, zout, olie, mosterd, suiker, en het augurkennat in een beker of kom en ga er met een staafmixer doorheen.

4Giet als laatste de dressing over de aardappels heen.

5Waarschijnlijk denk u nu dat het ergens is fout gegaan omdat het nogal veel lijkt, dit lijkt zo maar dit wordt nog minder omdat de aardappels veel vocht opnemen.

6Dit maakt ook juist de aardappels zo lekker.

7Pak vervolgens de appel en de augurken erbij en snij het in de vorm van dobbelsteentjes, maar dan erg klein.

8Versnipper de bieslook en daarna de ui, voeg ze vervolgens beide bij de salade.

9De salade is nu eindelijk klaar en het kan direct gegeten worden, toch vonden wij het iets lekkerder als de salade nog enige tijd blijft staan.

10Dit omdat de smaak van de dressing dan extra goed in de aardappel trekt.

11U kunt natuurlijk ook nog altijd uw eigen draai aan de overheerlijke salade geven!

12Wij hopen dat u het gaat namaken, alvast eetsmakelijk en veel kookplezier!

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch