De site voor de meest smakelijke gerechten

Creme brulee

By Coen      

april 10, 2019

Crème brûlée ook wel gebrande room genoemd. Het word als een toetje genuttigd. Op de crème brûlée zit een suiker laag op. Het traditionele toetje bestaat uit room, eieren en suiker.

Ingredients

250 ml slagroom

1 vanillestokje

5 eieren

100 gram suiker

250 ml melk

50 gram basterdsuiker

4 eenpersoons oven schaaltjes van 150 ml

Directions

1Als eerst verwarm je de oven op 125 graden.

2Daarna halveer je het vanillestokje in de lengte en schraap je het met een mespunt uit het merg.

3Vervolgens breng je de slagroom en melk het vanillestokje en met de merg van het stokje aan de kook.

4Laat het dan op laag voor ongeveer 5 minuten intrekken en verwijder dan het vanillestokje.

5Als je dat hebt gedaan begin je met het splitsen van de eieren en doe dan de eidooiers met de suiker in een grote kom.

6Klop het vervolgens door elkaar.

7Daarna scheid je de eiwitten en schenk je de hete room erbij en roer het mengsel tot het wat dikker wordt.

8Vervolgens verdeel je het room over de schaaltjes.

9Zet de schaaltje voorzichtig op een rooster in de oven en laat de crème brûlée in ongeveer 45 minuten gaar worden tot het helemaal gestold is.

10Als je dat hebt gedaan laat je de crème brûlée 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.

11Vervolgens dek je de schaaltjes af en zet ze minimaal voor 2 uur in de koelkast staan.

12Daarna verwarm je de ovengrill op de hoogste stand. Neem vervolgens de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met basterdsuiker.

13Ten slotte zet je de schaaltjes onder het grill element tot dat de suiker gesmolten en bruin begint te kleuren.

14Let wel op dat het maar 1 minuut moet duren.

15Tip: je kunt de crème brûlée het beste 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch