De site voor de meest smakelijke gerechten

Creme brulee recept 2

By Coen      

april 10, 2019

Crème Crème brûlée, is een dessert wat bestaat uit een rijke vla basis met een contrasterende laag van geharde gekarameliseerd suiker.

Ingredients

6 eierdooiers

6 eetlepels witte suikers, verdeeld

½ theelepel vanille-extract

½ theelepel vanille-extract

2 eetlepels bruine suiker

Directions

1Verwarm de over voor op 150 graden.

2Roer de eierdooiers, 4 eetlepels suiker en vanille-extract in een roerbak totdat het dik en romig is.

3Giet de room in een steelpan en roer op een laag vuur totdat het bijna begint te bakken.

4Verwijder de crème van het vuur onmiddellijk.

5Roer de crème in de eierdooiers mix; roer totdat het bij elkaar komt.

6Giet de crème mix in de pan over een vuurtje.

7Roer op kokend water totdat het mengsel licht bedekt is, voor ongeveer 3 minuten.

8Verwijder de mix van de vuur onmiddellijk en giet het in een ondiepe ovenschaal.

9Bak het in een verwarmde oven voor 30 minuten.

10Verwijder van de oven en laat het koele.

11Leg het in een koelkast voor ongeveer een uurtje of nacht.

12Verwarm de oven voor roosteren.

13In een smalle kom meng je de overgebleven 2 eetlepels met witte en bruine suiker.

14Zift dit mengel gelijkmatig over de crème.

15Plaats het ovenschaal onder een gasbrander totdat de suiker smelt, voor ongeveer 2 minuten.

16Pas op zodat het niet door brand.

17Verwijder van het vuur en laat het koelen. Zet in een koelkast totdat de crème weer goed is.

00:00

0 Beoordelingen

All fields are required to submit a review.

nl_NLDutch
nl_NLDutch